Novoroční horoskop pro vodní znamení. Jste Rak, Štír nebo Ryba?

Novoroční horoskop pro vodní znamení. Jste Rak, Štír nebo Ryba?
Představte si šumění přílivu a odlivu, seizmický pohyb vln tsunami, bublání potůčku, kanutí slz na tvář. To vše je voda. To vše je vaše prostředí. Vítejte ve vodě, v živlu, který se hemží emocemi a plynoucími pocity. Co udělat, abyste přežili v čím dál víc materialistickém světě?

Tichá voda, která břehy mele

Všech 12 znamení zvěrokruhu je rozděleno mezi čtyři prvky: zemi, vzduch, oheň a vodu. Vodní znamení, mezi něž patří Rak, Štír a Ryby, bývají emociální a intuitivní. V čínském učení o pěti prvcích je voda nazývána wuxing. Wuxing náleží síle jin, což je temně energický, ženský, noční element. Z jin prvků je Wuxing nejženštější, nejpasivnější, nejvnímavější, nejskrytější. Ve starověkém řeckém hermetismu vládla voda zimnímu období.

V esoterice 20. století je živel vody reprezentován pohárem: nádobou, která pojme vášně, které přetékají. V astrologii je voda neoddělitelně spjata s Měsícem. Spojuje je řeč emocí, intuice a paměti a toto spojení přetrvává téměř v každém elementárním duchovním systému napříč kulturami a zvyky, od středověké „křesťanské“ astrologie po hinduismus a měsíčního boha Chandru. Dokonce i naše přílivy a odlivy jsou spojeny s úplňkem.

Pokud znamení ohně ztělesňují sluneční energii a Mars, jsou-li vzdušná znamení amorfní a rtuťová, a jsou-li zemská znamení plodná a spojená s Venuší, jsou vodní znamení hluboká a měsíční.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Jste jako povrchová voda. Možná nejdete hluboko, ale překypujete životem a dotýkáte se pobřeží a s ním i mnoha dalších živých tvorů. To, že představujete mělkou vodu, ovšem neznamená, že nejste aktivní. Jen se zajímáte o věci, ke kterým nepotřebujete drahé vybavení a náročné podmínky.

Jste velmi citliví, vše velmi prožíváte a kvůli své snaze sdílet všechny své úzkosti a strachy, můžete být některými lidmi považováni za sebelítostivé citlivky. Jenže na rozdíl od jiných znamení zvěrokruhu dokážete své emoce popsat a pracovat s nimi. Máte silné ochranářské instinkty. Jste pečujícími a ochraňujícími přáteli a milenci, ale také rodiči, kteří by nejraději hlídali své děti na každém kroku.

Místo toho, abyste se trápili a dělali si starosti s každým pohybem, který uděláte, zkuste se uvolnit a užít si daný okamžik. Můžete se také chytit do mučednické pasti v lásce tím, že postavíte ostatní před sebe. Je nejvyšší čas začít s nějakou tělesnou aktivitou, nejenže si sport zamilujete, ale také získáte důvěru ve vlastní tělo. Pokud pocítíte zdravotní potíže, jděte ihned k odborníkovi, jen tak se vyhnete vážným následkům.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Představujete hlubokou vodu, která se hemží životem, jenž není pro ostatní vidět. Jste sebevědomí, uzavření do sebe, intenzivní a zadumaní. Oplýváte rafinovaností a své útoky ovládáte s rozvahou a manipulativní přesností. Vaše vášně a emoce se snažíte pohřbít hluboko do sebe, stejně jako tajemství druhých, proto se vám rádi svěřují. Hrozí však, že se i vy ztratíte ve svých hlubinách a provedete něco nepatřičného. Ve společnosti vaše tajemná povaha vyvolává silné reakce lásky a nenávisti a někoho vaše charisma až děsí.

V práci se spoléhejte hlavně sami na sebe, pracujte s ostatními pouze tehdy, když budete muset. Podaří se vám naplnit pokladničku vašimi kreativními nápady, nad zpětnou vazbou se zamyslete, ale kritiku si neberte moc k srdci, bude pocházet především ze závisti. Najděte si čas na pravidelné cvičení, které vám pomůže i s nespavostí.

Voda, Zdroj: Yurchenko S / Shutterstock

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pohybujete se v těch nejtemnějších hlubinách, kde se nachází život jako z jiné planety. Do nejvzdálenějších končin vašeho oceánského dna je téměř nemožné proniknout. Existujete ve vzdáleném, snovém prostoru někde mezi realitou a představami. Když jste ve stresu, stáváte se náchylní k utíkání do vlastního fantazijního světa. Vaše znamení je proměnlivé, což znamená, že jste připraveni se změnit, přizpůsobit a jste vnímaví k vnějším nápadům.

Máte tendenci topit se v jiných lidech, na dalekých místech a v negativních zprávách. Umíte se vžít do radosti a utrpení druhých, jako by byly vaše vlastní. Vaše svobodná duše může cestovat do nejhlubších hlubin lidské psychiky stejně snadno, jako se může nechat unášet do říše snů, kreativity a duchovní fantazie.

V kariérním postupu vás čeká mnoho překážek, ale věřte svým snům a cesta vás dovede k cíli. Jste tak zaneprázdnění péčí o své blízké, až úplně zapomínáte na své vlastní zdraví. Stres však nepříznivě ovlivní váš zdravotní stav a vy si konečně uvědomíte důležitost sebe sama.

 

Zdroje: