5 nejčastějších nočních můr. Co se vám snaží naznačit a jak je řešit?

5 nejčastějších nočních můr. Co se vám snaží naznačit a jak je řešit?
Noční můry se občas zdají každému. Určitě vás proto nepřekvapí, že některé se zdají většímu počtu lidí. Máme podobné strachy, obavy i vzpomínky, a tak často s ostatními sdílíme právě i tyto nepříjemné noční zážitky. Podívejte se na ty nejčastější noční můry, které stanovil web aktuálně.cz. Co znamenají a jak bychom je měli řešit?

Padání

Ať už padáte ze střechy, balkonu, letadla nebo útesu, sny o padání značí úzkost a stres. Ty jsou nejčastěji spojeny s prací, a tak se vám sen pravděpodobně snaží naznačit, že je toho na vás moc a všechno to nezvládáte. Takové sny jsou také spojené s únavou a pocitem selhání. Nejspíš se vám v některé oblasti života příliš nedaří a vy se cítíte uvízlí a poražení. Zamyslete se proto, jestli se v poslední době nepřemáháte a zda dostatečně odpočíváte. Nejen, že se vám díky tomu bude lépe spát, ale také budete odpočatější a produktivnější v práci i životě.

Zdroj: Autor: PHOTOCREO Michal Bednarek / Shutterstock

Někdo vás pronásleduje

Pokud se ve snu cítíte pronásledováni nebo se před někým schováváte, pak nejspíš před něčím utíkáte i ve skutečnosti. Mohou to být nějaké problémy, kterým už delší dobu nevěnujete pozornost nebo jste se také dostatečně nestarali o někoho, kdo to potřeboval. Možná máte obavy z minulosti a cítíte se proto nejistě i ohledně blízké budoucnosti.

Smrt

Noční můry o smrti působí negativně a můžeme se po nich vzbudit s nepříjemnými pocity. Sny o umírání však nemusí mít tak špatný výklad, jak by se mohlo zdát. Ve skutečnosti jsou předzvěstí velkých změn, ze kterých jste nervózní. Mohou to být nové začátky, pozitivní proměny ve vás samých nebo lepší poznání své osobnosti. Nejspíš do vašeho života vstoupí také někdo nový nebo budete mít nový vztah či práci.

Sny o umírání však nemusí mít tak špatný výklad, jak by se mohlo zdát. Ve skutečnosti jsou předzvěstí velkých změn.

Jste ztraceni

Pokud se cítíte ztraceni ve snech, pravděpodobně tomu tak bude i ve vašem životě. Nejspíš se ve vaší současné situaci cítíte uvězněni a nevíte, jak dál postupovat. Zkuste to vyřešit podobně jako, kdybyste se opravdu ztratili – zamyslete, jak jste se z podobné situace dostali v minulosti nebo si nechte poradit od ostatních.

Utopení

Voda ve snech zobrazuje emoce, takže pokud se topíte ve vodě, ve skutečnosti se topíte ve svých vlastních emocích. Snažíte se to skrývat a držet krok s ostatními, ale je toho na vás až moc. Vlastně tím ke dnu stahujete sami sebe. Pokud vás topí někdo jiný, stáhnout se vás pokouší on. Pokud v sobě tedy máte nějaké potlačené emoce je třeba je vyřešit a dostat se z nich ven.

 

Zdroje: