Nejžárlivější znamení zvěrokruhu. Najdete mezi nimi sebe nebo své známé?

Nejžárlivější znamení zvěrokruhu. Najdete mezi nimi sebe nebo své známé?
Žárlivost občas zažívá každý z nás, ať už v milostných, rodinných či přátelských vztazích. Záleží ale na tom, jak často a v jaké míře. Tato čtyři znamení totiž překračují všechny meze. Na koho a proč většinou žárlí? A najdete se mezi nimi?

Štír

Tím nejžárlivějším a zároveň nejmanipulativnějším znamením jsou právě Štíři. Cítí se totiž ohrožení, když nad vším nemají kontrolu. Když má tedy někdo větší moc než oni a snaží se jim nařizovat, co mají dělat, jejich žárlivost okamžitě vypluje na povrch. Právě ta jim dokáže dodat dostatek odvahy k tomu, aby se svou situaci pokusili změnit. Vyrovnat se s tím prostě nedokážou.

Navíc jsou poměrně pomstychtiví, a tak se své ponížení svým nepřátelům mohou pokusit vrátit. Je tedy lepší si je držet na své straně. Jako přátelé totiž mohou být skvělí, tak raději hrajte podle jejich pravidel.

Rak

Raci jsou velmi citliví, a právě to je důvodem jejich žárlivosti. Jakákoliv drobnost je totiž může úplně rozhodit. Připadají si jako úžasní přátelé i partneři a jakoukoliv kritiku tedy berou hodně osobně, i když původně nebyla vůbec myšlená útočně.

Umí ale přijmout omluvu a oceňují, když se o ně zajímáte. Potěší je tedy, když se jim osobně omluvíte a vyslechnete si jejich stranu příběhu. Po hádce nebo jen po něčem, co brali jako urážku, však mohou být pasivně agresivní. Když se tedy odmlčí, nechte je se zklidnit a až vychladnou, zeptejte se jich na jejich pocity.

Lev

Lvi jsou od přírody velice soutěživí a chtějí vyhrávat v každém ohledu. Když se k tomu naskytne příležitost, chtějí být všem na očích. Drama je tedy bez pochyby jejich a závist s ním jde bohužel ruku v ruce. Pokud si tedy někdo svými úspěchy nebo poznámkami pohrává s jejich egem, začne je to nesmírně vytáčet. Okamžitě proto vybuchnou a budou na svého protivníka vytahovat všemožné nadávky nebo se snažit dokázat, že jsou ve všem lepší. V takových chvílích je nade vše jasné, že jen žárlí a vyžadují pozornost.

Na druhou stranu ale nejsou pomstychtiví. Jejich žárlivost prostě po čase zmizí a je možné, že po pár dnech budou se svým úhlavním nepřítelem nejlepšími přáteli.

Panna

Panny jsou přehnaně sebekritické a snaží se každého předhonit. Pokud se tedy někomu daří více než jim, umí ho ze žárlivosti nesmyslně urážet a odsuzovat. Neumí tedy být moc přející, protože všechny neustále porovnávají se sebou a mají extrémně vysoké nároky. Nejvíce jim na nervy lezou lidé, kteří na něco mají talent od přírody. Daná věc se jim totiž daří naprosto bez problémů, zatímco Panny za ní vidí roky tvrdé dřiny.

Zpravidla se nebojí vyjadřovat, co si myslí, a v zápalu závisti mohou říct něco, čeho budou později litovat. Stejně jako k sobě, umí být nelítostné a kruté i k druhým. Občas je tedy těžké s nimi vycházet.

V romantických vztazích ale žárlí jen málokdy. Svému partnerovi totiž věří. Vědí, že jim bude vždy oporou, a nemusí se s ním tedy pořád předhánět.

Zdroje článku: