Největší prokrastinátoři zvěrokruhu. Najdete se mezi těmito věčnými odkladači?

Největší prokrastinátoři zvěrokruhu. Najdete se mezi těmito věčnými odkladači?
Někdy je těžké se konečně dokopat k práci, na které máte už dobrých pár dní pracovat. Vždycky se totiž jako naschvál objeví něco důležitějšího, o co se musíte okamžitě postarat. Ať už je jejich rozptýlením cokoliv, tato 4 znamení o tom vědí své. Patříte mezi ty největší prokrastinátory i Vy?

Ryby

Ryby by se raději pořádně vyspaly, než aby se pustily do nudné práce, zvlášť pokud jde o nějaké papírování bez hlubšího významu. Patří mezi ta nejunavenější a nejcitlivější znamení, takže může být náročné je k něčemu motivovat. Často jim trvá alespoň půl dne, než se konečně odhodlají začít plnit své úkoly.

Jejich největším problémem je zasněnost a nesoustředěnost. Jejich myšlenky je totiž od práce dokážou rázem dovést na nějaké krásné místo nebo k nějaké zajímavé vzpomínce a ony už na nic jiného nemají ani pomyšlení.

Snadno se tedy přestanou soustředit a zabřednou do hlubokých myšlenkových pochodů. Když je prostě něco nebaví, pravděpodobně je do toho nedonutíte ani silou. Jsou to kreativní duše, a právě proto se žádnými organizovanými seznamy řídit nedokážou. I když ukrutně nestíhají, dokážou však vymyslet nějaké kreativní řešení.

Střelec

Je těžké Střelce donutit něco dodělat v daném termínu. Když se totiž doslechnou, že někdo pořádá nějakou zajímavou akci, ani chvíli neváhají a už svou práci opět odsouvají. Jsou zkrátka impulzivní a nechtějí si nic nechat ujít. Zábava je pro ně jednou z hlavních priorit, ale často kvůli tomu nedokončí řadu zajímavých projektů, které by je mohly někam posunout.

Z těžkých situací se ale umí vždy nějak vykroutit a najdou si i čas na vytváření nezapomenutelných vzpomínek při svých dobrodružstvích.

Blíženci

Blíženci jsou experti v nerozhodnosti, chaosu, a tedy bez pochyby i prokrastinace. Jako symbol mají přece jenom dvojčata a jejich dvě osobnosti se v nich často střetávají. Nevědí tedy, co mají dělat dřív. Místo toho, aby se soustředili na jednu věc, dělají jich milion najednou, ale pořádně ani jednu. Často tedy nechávají věci nedodělané, což jim může celkem škodit.

Stejně jako Střelci se raději baví a chodí do společnosti, a tak vždy dají přednost zábavnější alternativě.

Jsou sice hodně inteligentní, a kdyby si našli čas, měli by vše za chvíli hotové, ale mají problém s nudou a krátkou soustředěností.

Rak

Raci jsou jednoduše nespolehliví. Řídí se hlavně svými emocemi, a když se na něco necítí, prostě se k tomu nedonutí. Jejich myšlenky jim navíc soustředění značně komplikují, a tak většinou skončí úplně u něčeho jiného, než měli původně v plánu. Navíc se ze všeho až moc stresují, a tak mohou odkládat odevzdání práce nebo poslání e-mailu jen proto, že mají strach z negativní reakce.

Na druhou stranu umí toto znamení i převzít kontrolu a na chvíli se od svých emocí odpojit. Pomůže jim v tom například klidná procházka nebo meditace, po kterých už se budou cítit alespoň o něco použitelnější. Podpora blízkých je pro ně však vždy nejcennější.