Nejpodivuhodnější domácí mazlíčci, které byste si doma nikdy nepředstavili

Nejpodivuhodnější domácí mazlíčci, které byste si doma nikdy nepředstavili
Obvykle máme doma kočku, psa či exotického papouška. Možná známe někoho, kdo chová varany nebo fretku. Ale dovedete si jako domácího společníka představit skunka a buvola?

Fenek

Tato roztomilá pouštní šelma s výraznýma špičatýma ušima je velmi učenlivá. Může žít volně v bytě, rychle si zvykne na člověka a naučí se chodit na “kočičí” záchod. Fenek je stejně jako kočka aktivní v noci a pokud ji pořádně neunavíte, může vám pěkně znepříjemnit spánek. Podle zkušeností některých českých chovatelů, i přes svou přizpůsobivost ve společnosti lidí, fenek trpí. Nemá-li možnost aktivního vyžití a společného řádění s parťákem, může být nešťastný.

Skunk 

Skunkové jsou velmi citlivá a inteligentní stvoření. Ale mít takové zvíře za domácího mazlíčka? Skunk má pověst smradlavého zvířete, ale podle slovenské chovatelky skunků paní Havlovičové, závisí stejně jako u jiných zvířat na péči a hygieně, kterou majitel svému mazlíčkovi věnuje. Skunk je přítulné a velmi plaché zvíře, které vám bude při dobré péči věrným společníkem až 15 let. Avšak s jinými domácími mazlíčky se toto plaché zvíře nesnese. 

Zdroj: Autor: Matt Knoth / Shutterstock

Vakoveverka

Roztomilé exotické létající zvířátko vyniká svýma velkýma ušima a vypouklými kukadly. Jeho chov však není pro každého, obzvlášť kvůli odéru, který vylučuje. Kousnutím umí vakoveverka pohotově ukázat, že se jí něco nelíbí. Odradit by vás mohla také příprava náročného jídelníčku v podobě stále čerstvé zeleniny a hmyzu. Pokud vás i přesto vakoveverka láká, vaši péči vám mnohonásobně vrátí a užijete si s ní spoustu legrace.

Jeho chov však není pro každého, obzvlášť kvůli odéru, který vylučuje.

Buvol

Buvola opravdu chová jedna rodina v Texasu jako domácího mazlíčka. Jejich buvol má speciální pokoj jen pro sebe, ale přístup má i do obýváku a na terasu. Občas sice shodí nějaké předměty, ale jeho majitelé na něj přesto nedají dopustit. Je to prostě člen rodiny. Podívejte se sami. 

Zdroje: