Nejmenší psi na světě: Pekingský palácový psík, pudl toy nebo japonská brada

Nejmenší psi na světě: Pekingský palácový psík, pudl toy nebo japonská brada
Nejmenší pejsek sice nejvíc ňafe, ale milovat své majitele dokáže úplně stejně jako kterýkoli jiný. Možná znáte čivavu a jorkširského teriéra nebo bišonka. Ale malých pejsků je daleko víc a určitě stojí za to se s nimi seznámit.

Pudl toy

Výška: 20 - 28 cm  Hmotnost: 1 - 3 kg  Věk: 14 let

Přátelský pejsek, který i přes svůj malý vzrůst dokáže svého pána pěkně bránit. Je šťastný v rodině s dětmi, kde se může zapojit do her a skotačení. Velmi rychle se učí a dokáže se snadno přizpůsobit. 

Pekingský palácový psík

Výška: 15 - 23 cm  Hmotnost: 5 kg  Věk: 12 - 14 let

Charismatický společník, zejména pro starší osoby, kteří už nezvládají dlouhé procházky. Vyžaduje však trvalou pozornost. Nemají příliš v oblibě cizí lidi, mohou na ně útočit.

Maltézský psík

Výška: 20 - 25 cm  Hmotnost: 3 - 4 kg  Věk: 14 - 15 let

Zdroj: Autor: Tomsickova Tatyana / Shutterstock

Sněhobílé veselé stvoření, které vás bude všude doprovázet a do všeho vám bude mluvit. Maltézský psík je velmi citlivý na špatné zacházení, hluk a také bývá nerad sám. Nedostatečná péče může z milého pejska učinit až agresivního jedince.

Sněhobílé veselé stvoření, které vás bude všude doprovázet a do všeho vám bude mluvit.

Japonská brada

Výška: 20 - 25 cm  Hmotnost: 2,5 - 3 kg  Věk: 12 let

Tento přítulný pejsek je velmi rád středem pozornosti. Rád se předvádí a dokonce dokáže šplhat. Je hravý a poslušný, ideální do bytu k lidem s dostatkem volného času. 

Jezevčík trpasličí

Zdroj: Autor: Liliya Kulianionak / Shutterstock

Výška: 25 - 30 cm  Hmotnost: 4 kg  Věk: 12 - 15 let

Sebevědomý, inteligentní a někdy trochu tvrdohlavý pes, který ocení důsledný, ale laskavý výcvik. Je velice bystrý a učenlivý. Zvládne přesně tolik pokynů, kolik ho naučíte. Je vždy připraven vyrazit na procházku nebo na výlet, energie má tento pejsek na rozdávání. Neštěká nadarmo, ale zcela jistě upozorní na neobvyklé zvuky. 

Zdroje: