Nejlepší maminky podle zvěrokruhu: Ryby jsou přehnaně starostlivé, Blíženci nemají autoritu a Štíří jsou pro děti oporou

Nejlepší maminky podle zvěrokruhu: Ryby jsou přehnaně starostlivé, Blíženci nemají autoritu a Štíří jsou pro děti oporou
Být dobrou mámou rozhodně není hračka, a ne každá z nás se k takovému označení dokáže vypracovat. Někdy za to ale kvůli vašim vlastnostem tak úplně nemůžete. Co o tom, jaká jste nebo budete maminka, prozradí vaše znamení?

Beran

Maminky ve znamení Berana jsou velice akční a nedokáží chvíli posedět. Své děti tedy vedou ke sportu a rády s nimi vyráží na výlety a různá dobrodružství. I v mateřství zůstávají takovými velkými dětmi. Proto se rády do jejich her přidají a dokáží si s nimi užít spoustu zábavy. Přestože své děti milují, učí je k větší samostatnosti. Jsou pro ně velkým vzorem síly a sebevědomí.

Býk

Býci jsou jako maminky velmi starostlivé a milující. Mají rádi luxus a pohodlí a snaží se ho dopřávat i svým potomkům. Neznamená to však, že by je rozmazlovali, jen se jim snaží dopřát to nejlepší. Dokáží svým dětem vysvětlit, co je v životě důležité a snaží se, aby si navázali kladný vztah k přírodě. Většinou potřebují ve výchově řád a pravidelnost, ale nikdy nezapomenou ani na zábavu. Své děti vedou především k dobrým mravům, úctě a respektu.

Čtěte také: Výběr psího plemene podle horoskopu: Podívejte se, který pes se hodí k vašemu znamení

Blíženci

Jako velmi komunikativní a přátelské znamení jsou Blíženci i jako matky velmi otevřené, společenské a vedou své děti k navazování kontaktů s lidmi. Jsou veselé a uvolněné, nikdy s nimi není nuda a občas se samy chovají jako děti. Nechávají jim svobodu, ale umí jim i naslouchat a inspirovat je. Přestože se s dětmi snaží vždy rozumně domluvit, ne vždycky to funguje a většinou v rodině nemají žádnou autoritu ani stanovené hranice.

Rak

Raci jsou jako matky velmi láskyplné a obětavé a děti se s nimi cítí milované. Jsou jako zrozené k mateřství, protože už od mala se rády starají o ostatní. Rády se svými dětmi tráví čas a berou je na různé rodinné sešlosti a oslavy. Občas se snaží až moc být ve všem perfektní, a proto zapomínají samy na sebe. Děti jejich snahu ale dokáží ocenit, a i v dospělosti na dětství s láskou vzpomínají.

Čtěte také: Jak říct sbohem v nefunkčním vztahu podle horoskopu. Střelci se poohlédnou jinde, Ryby ztropí scénu

Lev

Matky ve znamení Lva jsou na své potomky velice hrdé a starají se o ně přímo ukázkově. Kladou na své děti velké nároky a učí je samostatnosti. Často je tedy přihlašují na různé kroužky a chtějí, aby se hlásily na prestižní školy. Nechtějí své děti o nic ochudit a dokáží pro ně připravit nezapomenutelné zážitky. Milují společnost a často se proto přátelí i s maminkami v okolí.

Panna

Panny jsou perfekcionistky, a to často vnáší i do výchovy dětí. Všechno mají dokonale připravené a načančané, i když se třeba cítí naprosto vyčerpaně. Jsou ctižádostivé a snaží se vše dělat co nejlépe. Plánovat umí na výbornou, svůj čas si umí pečlivě rozvrhnout a svého plánu se i držet. Děti s nimi tak zažijí skvělé výlety nebo dětské oslavy. Občas ale dětem nedopřávají dostatek spontánnosti, a tak je dobré na tom zapracovat. 

Čtěte také: Nejlepší tatínkové podle znamení zvěrokruhu. Který muž je nejvhodnější pro založení rodiny

Váhy

Váhy jsou rozumné a spravedlivé. Nemají rády konflikty a vše se snaží řešit v klidu, což učí i své děti. Nerady spěchají a společné chvíle s dětmi si dokáží pořádně vychutnat. Jsou hravé a veselé a s dětmi se umí uvolnit a vyvádět i různé blbosti. Nezastávají autoritativní přístup a mají unikátní schopnost vytvořit doma láskyplnou a harmonickou atmosféru.

Štír

Matky Štíři jsou naprosto organizované a k mateřství přistupují velmi zodpovědně. Děti berou jako sobě rovné a většinou jim kvůli věku nic neodpouštějí. Díky tomu jsou ale jejich děti vyspělejší a samostatnější v mnohem nižším věku. Uznávají pravdu a upřímnost je pro ně ve výchově velmi důležitá. To předávají i svým dětem a komunikují s nimi vždy na rovinu. Jsou také velice spolehlivé a svým ratolestem jsou velkou oporou.

Čtěte také: Drahé kameny podle znamení zvěrokruhu. Jaké jsou ty vaše a jaký mají význam

Střelec

Matky Střelci jsou pozitivní a ze všeho nadšené. Ve svých dětech vidí jen to nejlepší a naprosto je zbožňují. Tráví s nimi co nejvíce času a ve všem je podporují. Vedou je k lásce k přírodě a pohybu. Ve výchově nedbají na žádné zásady ani pravidla a neřeší ani známky či jiné povinnosti. Nejdůležitější pro ně je celková spokojenost dětí.

Kozoroh

Matky ve znamení Kozoroha dokáží být velmi přísné, jsou orientované na kariéru a je pro ně důležité, aby děti byly ve škole úspěšné. Jsou ale důsledné a trpělivé. Na své děti sice kladou velmi vysoké nároky, ale zase jsou těmi nejhrdějšími maminkami zvěrokruhu. A i když to občas neumí úplně vyjádřit, své děti obdivují a vědí, že jsou mimořádní.

Čtěte také: Jakými vlastnostmi vynikáte v roli rodičů na základě znamení zvěrokruhu

Vodnář

Vodnáři jdou ve všem proti proudu a výjimkou proto není ani mateřství. Zkouší různé alternativní metody výchovy a na názory ostatních prostě nehledí. Maminky Vodnářky se svým dětem hodně věnují a snaží se pro ně vybrat ty nejlepší aktivity, ale nechávají jim i volnost a svobodu, kterou mají samy rády. Jsou kreativní, ve všem hledají svou vlastní cestu a své děti se snaží naučit, aby šly za svými sny.

Ryby

Ryby jsou chápavé, tolerantní a citlivé maminky. Když děti něco provedou, moc dlouho se na ně zlobit nedokážou a hned jim odpustí. Pro své děti by obětovaly cokoliv a snaží se jim vše dopřát a ve všem je podporovat. Často kvůli tomu už nemají čas na sebe, je tedy důležité, aby si to občas uvědomily a staraly se chvíli i samy o sebe. Mají také tendence řešit problémy dětí, i když by si jimi měly projít samy.