Kam na příští dovolenou? Co třeba do jednoho z nejhezčích měst Evropy?

Kam na příští dovolenou? Co třeba do jednoho z nejhezčích měst Evropy?
Evropa je plná fascinujících měst. Od překrásných hlavních měst, jako je třeba Budapešť a Praha, až po malebná menší města Verona a Bruggy, můžete si být jistí, že tento světadíl má opravdu mnoho krásných měst. Pokud tedy nevíte, kam zajet (na dovolenou nebo výlet), zde menší inspirace (mimo ČR).

Florencie

Hlavní město italského regionu Toskánsko je běžně považováno za jedno z nejkrásnějších měst na světě. Florencie je domovem živé historie z období renesance. Za katedrálou a Ponte Vecchio si určitě udělejte čas na vystoupení z hlavní turistické cesty. Jakmile projdete jedním z mnoha mostů, čeká vás úplně jiný svět. Mimo centrum města můžete objevovat veřejné parky, knihovny a menší umělecké galerie.

Florencie, Zdroj: Maykova Galina / Shutterstock

Bruggy

Bruggy je tak krásné město, že by vám bylo odpuštěno, kdybyste si mysleli, že jste v nějaké knize pohádek. Kouzlo starého světa v Bruggách má autenticitu, kterou jen tak v jiných městech nenajdete. Tím, že se jedná o menší městečko, není tu zase takový nával turistů, budete tedy mít dostatečně času a možností si staré centrum prohlédnout.

Barcelona

Netrvá dlouho a zamilujete se do Barcelony, jednoho z nejživějších měst Evropy. Všechno je barevné, nacházejí se tu nádherné Gaudího stavby a co se týče jídla, uchvátí vás tu místní specialitka „patatas bravas“. Pokud jde o krásu, nemůžete porazit nekonečné architektonické zázraky v Barceloně – a nezapomeňte se kouknout na Sagradu Famíliu.

Kodaň

Kodaň je jedním z nejhezčích přímořských měst a je klasické, severské město. Nyhaven, sbírka barevných domů u moře a malá mořská víla jsou nejfotografovanější místa v Evropě, a to z dobrého důvodu – vypadají příliš krásně, než aby nebyla vyfocena. Když se však vydáte do městských ulic, je toho mnohem víc, co můžete v tomto městě objevit – hrady, rozmarné zahrady a dánské pečivo jsou jen začátkem cesty.

Curych je jedním z nejkrásnějších měst celého Švýcarska a pouhým pohledem na fotografie není těžké pochopit proč.

Curych

Curych je jedním z nejkrásnějších měst celého Švýcarska a pouhým pohledem na fotografie není těžké pochopit proč. Toto město je okouzlující se smyslem pro detail jako žádné jiné. Navíc tu máte kombinace všeho krásného: malebné město, překrásné jezero a zalesněné hory. A i když se jedná o jedno z nejdražších měst na světě, krása okolí je ohromující.

 

Zdroj:

Zdroj článku:
  • www.cntraveller.com