Nejbohatší ženy naší země podle Forbes. Jestlipak znáte tyto miliardářky z České republiky

Nejbohatší ženy naší země podle Forbes. Jestlipak znáte tyto miliardářky z České republiky
Částky, o kterých se většině z nás může jen zdát. V nejbohatší stovce máme 6 zástupkyň. Každá z nich je velmi úspěšná v odlišném odvětví, daří se jí v tom, co dělá. V čem podnikají a jak se vůbec jmenují? Podívejte se na 6 nejbohatších žen Česka.

Jitka Cechlová Komárková – 5,8 miliardy korun

Tak zní jméno naší nejbohatší ženy, která se umístila na 45. příčce světového žebříčku. Většina z nás si takový obnos ani nedokáže na svém účtu představit. Je spolumajitelkou předního evropského výrobce železničních soukolí značky Bonatrans. Dalším akcionářem v této firmě je právě její manžel Aleš Cechel.

Díky skvělým ziskům si nechali před rokem vyplatit 370 milionů korun. Budoucnost jejich firmu je ale nejistá, jelikož se Jitka Komárková už dlouho pře se svým otcem Karlem Komárkem. Podle něj ho o společnost připravila.

Čtěte také: Valentina Těreškovová: Kosmonautka, která svou vesmírnou misi strávila v nevolnostech a v hysterii

Hana Písaříková – 3,65 miliary korun

Právě tato žena vlastní poloviční podíl v největším českém výrobci energií Bohemia Energy. Stejně jako u Jitky Komárkové druhou polovinu této firmy vlastní manžel Hany Písaříkové – Jiří Písařík. Vedle společné práce se také věnují obhospodařování jezdeckého areálu Horse Park Kamenný dvůr, který získali před dvěma lety od Tomáše Krska.

Čtěte také: Co jste nevěděli o Martě Gottwaldové, první dámě pro ostudu

Petra Kutnarová – 3 miliardy korun

Bývalá manželka šéfa stavebnin DEK Víta Kutnara. Stavebniny patří k největším u nás. I přes rozchod zůstali pracovními partnery. Na fungování stavebnin se podílejí společně.

Čtěte také: I celebrity mají své koníčky. Uhodnete, co sbírá Angelina Jolie, nebo čím si krátí dlouhou chvíli Sarah Jessica Parker

Kateřina Kratochvílová – cca 3 miliardy korun

Spolu se svou sestrou Evou od roku 2004 řídily rodinný podnik ICOM Transport, který se řadí mezi evropské největší dopravní uskupení. Podnik společně převzaly od svého otce Zdeňka Kratochvíla.

Čtěte také: Karolína Kůrková: Sexy dívka z obálek světových módních časopisu Glamour, Elle, Vogue, Harper’s Bazaar, Marie Claire

Jaroslava Valová – 2,9 miliardy korun

Pokud v bytě nebo domě zařizujete koupelnu, určitě se setkáte se značkou koupelnových a kuchyňských řešení SIKO, jehož zakladatelkou je právě Jaroslava Valová. Řízení předala už svým třem dětem, pořád je ale ve firmě aktivní.

Čtěte také: IQ přes 132, láska k potápění a žralokům, vlastnoručně pilotovaný tryskáč a parašutistická licence – to je herečka Nicol Kidman

Radka Prokopová – 2,55 miliardy korun

Se svým manželem vlastní největšího výrobce sanitární techniky v Česku, a to Alca plast. Chystají velké investice i mimo Českou republiku, například v Rusku. Společně vlastní valtické vinařství Obelisk.

Čtěte také: Meghan Markle, Kate Middleton a královna Alžběta II. jsou vždy svěží a upravené. Jak to ženy z královské rodiny dělají