Nejnebezpečnější zvířata, která lidé chovají v domácnostech

Nejnebezpečnější zvířata, která lidé chovají v domácnostech
Lidé mají různě po světě různé domácí mazlíčky. V našich krajích je obvyklé mít doma psa, kočku anebo rybku. Ale jak se tak hezky říká, jiný kraj, jiný mrav, a i když jsou následující zvířata opravdu někde chovaná doma (i když se třeba jedná jen o jednoho jedince), vy na to raději nepomyslete.

Medvědi

Největší pozemští šelmy jsou medvědi, přesněji medvěd lední a poddruh medvěda hnědého kodiak. A právě tento medvěd hnědý je třeba v Rusku velmi častým chovancem. Některé rodiny najdou opuštěné medvídě v přírodě, a tak si jej vezmou domu a vychovají.

Zdroj: Autor: ArtMediaFactory / Shutterstock

I když jsou pak tyto medvědi zvyklý na život s lidmi, bezpečné to opravdu není. Nehody nejsou neobvyklé.

Tygři a lvi

Kočky jsou v Evropě nejčastěji chovaným domácím zvířetem. Jestli se ale do této statistiky počítají i tygři a lvi nevíme. Jisté je jen, že například v Americe žije více tygrů v domácnostech než v Asii ve volné přírodě. Teoreticky ani nemusíme jet tak daleko, abychom potkali tygra či lva v domácnosti. I zde v Česku žije hodně kočkovitých šelem u páníčků doma, a hned několikrát jsme si mohli ve zprávách přečíst, že někde na českém venkově napadl tygr svého páníčka. Šelmí instinkt totiž nelze potlačit.

Bizoni

Krávy patří k našemu životu. Bez nich bychom neměli ani maso, ani mléko, ani kůži. Jenže ani krávy s vámi nežijí doma. Úplně jinak to má Bizon „Wild Thing“ v Americe. Ron Bridges si bizona původně vzal domů pro svého syna, a protože chtěl vědět, zda se dá bizon zkrotit. Jak se ukázalo, dá. Nejen, že „Wild Thing“ dokáže opatrně chodit po domě rodiny (aniž by tam něco zničil), také miluje jízdy v autě a je neuvěřitelně klidný. Ale i tak… nekupujte si bizona. A už vůbec ne do bytu!

Zdroj:

  • Autorský text