Jak se k sobě hodí muž s modrýma očima a žena se zelenýma očima

Jak se k sobě hodí muž s modrýma očima a žena se zelenýma očima
S barvou oční duhovky bývají spojeny určité charakterové vlastnosti, které určují naši schopnost fungovat ve vztahu. Ani stejná barva očí nemusí ovšem nutně znamenat, že vztah bude idylický. Co se ovšem stane, když se sejde modrooký muž a hnědooká žena?

Každý vztah je jedinečný a jeho úspěch závisí především na tom, jak na něm pracujeme. Přesto mají některé páry určitou výhodu již na jeho začátku v případě, že je jejich kompatibilita podpořena vzájemně atraktivními a doplňujícími se charakterovými vlastnostmi. Při výběru partnera vám tak může být nápomocná jeho barva očí.

Ta bývá spojena s několika povahovými rysy, které se u lidí se stejnou barvou opakují. Pokud by vaše kompatibilita s partnerem podle barvy duhovky nebyla zrovna ideální, nezoufejte – vždy je potřeba se ve vztahu se svým temperamentem naučit pracovat. Co o vztahu říká spojení modrookého muže se zelenookou ženou?

Zelenooké ženy jsou velmi vášnivé a temperamentní, Foto: BestPhotoStudio / Shutterstock

Modrooký muž a zelenooká žena

Modré oči mohou mít dvě formy – buď se jedná o světlou (téměř průzračnou) modrou, nebo naopak plný tmavý odstín. Charakterové vlastnosti jsou v každém případě odlišné – zatímco muži se světlýma modrýma očima bývají klidní, rozhodní a působí nevině, zatímco muži s tmavšími odstíny jsou vášnivější.

V obou případech se jedná o muže charismatické, ti s bledší barvou spíše inklinují ke strategičnosti a plánování. Modroocí muži jsou také často spojováni s tendencí k flirtování až nevěře. Zelenooké ženy jsou velmi vášnivé a temperamentní, nechají se ovšem často vyvést z míry maličkostmi. Nemají rády změny a umí být velmi náladové.

Když má on oči modré a ona zelené

Vzhledem k relativně přelétavé povaze modrookého muže a náladovosti zelenooké ženy bývají vztahy těchto partnerů velmi krátkodobé. Oběma sice mohou přinést určité výhody – zelenooká žena může být modrookému muži oporou především pro jeho rozvoj, naopak modrooký muž může takové ženě poskytnout motivaci k aktivitě a kreativitě. Pokud není vybudována mezi partnery dostatečná důvěra, která je naplňována z obou stran, bude vztah velmi konfliktní a nebudou se v něm cítit pohodlně ani bezpečně.

 

Zdroje: