Jak komunikovat s mužem ve znamení Berana

Jak komunikovat s mužem ve znamení Berana
Pokud jste se zamilovali do muže Berana, může to být právě proto, že je plný života a o zábavu s ním máte postaráno. Je sebevědomý, odvážně s vámi flirtuje a rozhodně se nebojí říct, co si myslí. Aby však váš vztah s Beranem vydržel, vyžaduje to od vás hlubší pochopení jeho povahy.

Beranům vládne planeta Mars, planeta vášně, síly a odvahy. Chtějí být ve všem první a obvykle také jsou. Jsou to průkopníci s bezmeznou energií. Jsou temperamentní, otevření a také netrpěliví.

Upřímnost na prvním místě

Znáte nějaké malé dítě, které je právě nadšené novou činností a nenechá si nikým vymluvit, že musí být opatrný? Takový zůstává Beran i v dospělosti. Jeho přímočarost vás zpočátku zaskočí, ale pak zjistíte, že to má jednu výhodu. Vždy u něj víte, na čem jste. Chvíli vám bude trvat, než si na jeho upřímnost zvyknete, jelikož Beran si nedává vůbec žádnou práci s tím, aby něco vyznělo pěkně. Naopak často je prudký a neomalený. Se stejnou vášní však dokáže rozdávat komplimenty a lichotky.

Upřímnost je ve vztahu s Beranem to nejdůležitější. Naučte se ji přijímat, ale stejně tak i vyjadřovat. 

Trpělivost na místě druhém

Hned za upřímností je ve vztahu s Beranem nejdůležitější trpělivost. Pokud nejste přirozeně trpěliví, s Beranem se trpělivosti brzy naučíte. Ten si často neuvědomuje, že svou horlivostí a prudkostí zasahuje do života druhých. Když je naštvaný, je nejlepší zůstat v klidu, nechat ho říct, co potřebuje a potom mluvit jen za sebe. 

Udržujte si zdravé hranice

S Beranem můžete snadno sklouznout do nevyrovnaného vztahu. Pak by to vypadalo tak, že vy budete zastávat všechny povinnosti a on si bude užívat. Aby se to nestalo, dbejte od začátku na to, aby vaše hranice byly jasné pro obě strany. Beran potřebuje svůj prostor a nezávislost, ale často si sám nevšimne, že jeho protějšek tím trpí. Pokud se pokusí překročit vaše hranice, ihned ho upozorněte. Pamatujte, že nejlépe reaguje na přímou komunikaci. Řekněte mu hned, že dělá něco, co vám není příjemné.

Zralý Beran netouží svůj protějšek ovládat. Touží po lásce nezávislé a silné.

Zajímejte se 

Beran chce být středem celého vesmíru. Pokud se rozhodnete žít po jeho boku, smiřte se s tím. Nestačí k němu pouze cítit sympatie, musíte ho milovat celým svým srdcem. Pokud si jeho osobnosti vážíte a jste na něj hrdí, překonáte i jeho nešvary. Zajímejte se o jeho svět a upoutejte jeho pozornost nefalšovanou zvědavostí. Nezapomínejte však také na sebe. Jak stojí výše, Beran stojí o sebevědomý a nezávislý protějšek s vlastním názorem na život. 

 

Zdroje: