Módní výstřelky, které jsme nosili v mládí

Módní výstřelky, které jsme nosili v mládí
Móda je hravá a módní návrháři nápadití, což ostatně dokazují modelky na přehlídkových molech. Občas se mezi trendy dostane něco, nad čímž se s odstupem času podivujeme, že to bývalo moderní. Vzpomínáte na květák na hlavě, ramena jak Rambo a další výstřelky?

Ramenní vycpávky

Dnešní padesátníci vyrůstali v osmdesátých letech minulého století. V té době navštěvovali střední školu, nosili mrkváče z plísňové džínoviny, vlasy zkrepatělé trvalou, a hlavně neuvěřitelně široká ramena. Do všeho – halenek, bund i svetrů, se všívaly ramenní vycpávky, takže člověk pak vypadal jako neohrožený drakobijec, který každodenně konzumuje protein a steroidy po hektolitrech.

Ponožky v lodičkách

Dnes je vysmíván každý, kdo si do sandálů obuje ponožky. Přitom je to praktické, nohy nezebou, jen to má hodně daleko do sportovní elegance. Ovšem v 80. letech 20. století módní návrháři zašli ještě dále a svým manekýnkám navlékli ponožky do lodiček. Móda se stala vbrzku populární a nikdo se nad tímto jevem nepozastavoval.

Legíny hýřící barvami

Legíny se hřejí na výsluní módy už nějakou dobu. Byly tu i v 80. letech minulého století. To ovšem byly moderní barevné, až křiklavé odstíny. Našly uplatnění zejména při cvičení tehdy populárního aerobiku. Kdo nezná televizní pořad Cvičme v rytme?

Kdo neměl trvalou, jako by ani nebyl

Zdroj: Autor: Denis Makarenko / Shutterstock

V současné době je v úpravě vlasů dávána přednost přirozenosti. Sice se nosí i fialové, zelené nebo růžové vlasy, ale nejsou nakudrnacené trvalou ondulací. Ta se hřála na výsluní i v 80. letech 20. století. Starší dámy s oblibou nosily na hlavě „květák“. Ty mladší něco na způsob americké zpěvačky Madonny. V každém případě to bylo moderní a naprosto děsivé.

Při pohledu na své třídní fotografie se dnešní padesátnice červenají studem, co to tenkrát měly za účes.

Zdroj:

  • autorský text