Móda dánské královské rodiny: Styly dvou princezen dánské královské rodiny

Móda dánské královské rodiny: Styly dvou princezen dánské královské rodiny
Dánský královský dům je plný krásných žen. Těmi, na které je aktuálně upírána největší pozornost, jsou dánské princezny, manželky korunního prince a jeho mladšího bratra. A že jsou princeznami na slovo vzaté, to dokazují jejich róby dokonale sladěné s doplňky.

Princezna bez královské krve

I přesto, že se korunní princezna Marie Dánská, hraběnka z Monpezat narodila jako obyčejná dívka bez královské krve, na jejích outfitech by to nikdy nikdo nepoznal. Žena, která se do královské rodiny provdala poté, co dala vale marketingu, ví, co jí sluší. Dokonale zvládla pochopit královský protokol a kdekoliv se objeví, tam je za hvězdu. A to i díky tomu, že má dokonalou postavu.

Nepřehlédnutelné svatební šaty

V roce 2004 všem vyrazila dech.  A to když na svou svatbu oblékla dokonale padnoucí šaty od dánského návrháře Uffe Franka. Lopatkový výstřih, kvalitní materiál v podobě saténu s perleťovým leskem, úzký živůtek a zajímavě střižená sukně.

To vše doplněno o nepřehlédnutelnou kytici lilií. Není tajemstvím, že právě tato kytice byla ihned po svatbě převezena do Skotska na hrob princezniny matky. Nebyla tak pouze doplňkem, ale také symbolem, kterým Marie vyjádřila lásku své rodině.

Úctyhodná sbírka slunečních brýlí

Mary se během let na královském dvoře naučila být opravdu nepřehlédnutelnou. Existuje ale něco, čemu nedokáže odolat. Tím jsou sluneční brýle. Její sbírka obsahuje ty nejlepší z nejlepších. A to například značky Prada, Dolce and Gabbana, Tom Ford, Giorgio Armani a mnohé další.

Vybírá si jen nejlepší návrháře

Po těch nejlepších sahá také v oblasti módních stylistů. Spolupracuje nejenom s dánským profesionály. Její volba velmi často padá i na americké návrháře. I proto získává nejedno ocenění v oblasti nejlépe oblečených žen večera. Poklonu jí složila dokonce i samotná Oprah Winfrey.

I druhá princezna dělá čest královskému dvoru

Další z princezen Marie Agathe Odile Cavallier je původem Pařížanka. Možná i proto lze říci, že má cit pro módu ve svém těle prakticky od narození.

Princeznou hned na svatbě

Dech princezna všem vyrazila na svatbě se svým manželem princem Joachimem. Oblékla nádherné svatební šaty navržené španělsko - italským módním domem Arasa Morelli. Na první pohled hned všechny zaujala krajka s květinovým vzorem lemovaná hedvábnou slonovinou.

Vše doplnil velmi diskutabilní závoj s krajkovým okrajem. Ten vyvolal vlnu pozdvižení a otázek, zda se k Mary hodil či nikoliv. Ať už si uděláte obrázek jakýkoliv, je nutné říct, že princezna i tak ve svůj velký den vypadala božsky.

Oblíbení dánští návrháři

Mary vypadá elegantně prakticky kdokoliv. Dokáže se proměnit za něžnou princeznu na večerní události, přes den ji lze vídat spíše v pohodlném, stále ale velmi elegantním oblečení. Mary dává přednost spíše dánským návrhářům. Její styl je často přirovnáván ke stylu britské manželky prince Williama, Kate.

dánský zámek, zdroj: Arcady / Shutterstock

Obě princezny milují sluneční brýle

Co se týče slunečních brýlí, v těch má i tato dánská princezna velkou oblibu. Dopustit nedá na značku Rayban Wayfarers a čtvercové obroučky.Také v její sbírce se nachází hned několik desítek kusů.

Džíny oblíbené po celém světě

Ani jedna z princezen se nebojí sáhnout ani po obyčejných džínách. Denim kalhoty jsou oblíbené nejenom u obyčejných smrtelníků, ale také královských rodin. Při veřejných návštěvách dětských hřišť či škol není nic pohodlnějšího. Obě z princezen také ví, že pokud myslí na detaily a nezapomenou i obyčejné džíny doplnit o vhodné doplňky, může vzniknout dokonalý outfit.

Princezny zvládající královský protokol

Obě z dánských princezen dělají čest dánskému královskému dvoru. Elegantní jsou za každé situace. A to i ve chvíli, kdy neoblečou drahé róby navržené předními dánskými i světovými návrháři.