Jak dnes žije múza semaforských dvojic Suchého – Šlitra a Šimka – Grossmanna

Jak dnes žije múza semaforských dvojic Suchého – Šlitra a Šimka – Grossmanna
V mládí tato křehká kráska nenechala žádného ze svých kolegů chladným. Kombinace výrazné a milé tvář, dlouhých vlasy a náznaku ostychu, byla přesně to, co na ni její podstatně starší kolegové ze Semaforu obdivovali.

Miluška Voborníková se narodila v prosinci 1949 v Mladé Boleslavi a její život zprvu směřoval k povolání zdravotní sestry. Nakonec si ale vybrala jinou životní cestu.

Na Lidové konzervatoři v Praze vystudovala zpěv a zkusila štěstí a přihlásila se na konkurz na zpěvačku do divadla Semafor. Tak se mladičká dívka stala v roce 1968 součástí spolku velice populárních hudebníků a bavičů z tohoto divadla.

S dvojicí Suchý – Šlitr zpívala především jejich autorské písně. Ve spolupráci s Šimkem a Grossmannem zase spíše interpretovala převzaté zahraniční písně, které otextoval Jiří Grossmann. Právě díky popularitě semaforských pořadů, které do svého vysílání zařadila Československá televize, se zpěvačka stala velmi populární.

Od roku 1972 spolupracovala se skupinou Apollobeat zpěváka Petra Spáleného. Ten byl v té době ženatý s herečkou a zpěvačkou Pavlínou Filipovou, dcerou Františka Filipovského. Měli spolu dvě děti. Manželství ale trochu skřípalo, a tak se populární zpěvák zamiloval do mladé zpěvačky, se kterou se nakonec oženil. Miluška se v té době umisťovala na předních místech v oblíbené divácké anketě Zlatý slavík. Líbila se i na hudebních festivalech třeba na Děčínské kotvě nebo v polských Sopotech.

Příležitostně si zahrála i ve filmu. Výraznější roli vytvořila ve snímku Jsem nebe (1970). Menší role vytvořila například ve filmu Ženy v ofsajdu (1971) nebo v dvoudílném dramatu Lev v ulicích (1972) po boku s Vladimírem Menšíkem. Známá je její píseň Krása skrývaná, kterou nazpívala pro populární film pro mládež Metráček (1971).

V roce 1999 zpěvačka účinkovala v Divadle Jiřího Grossmanna a příležitostně vystupovala na koncertech Petra Spáleného.

Občas se objevují v bulbárních médiích články, které upozorňují na uvadající krásu zpěvačky nebo na její tragickou finanční situaci. Podobným článkům se zpěvačka směje. Na svůj věk vypadá dobře a ani na nedostatek peněz si nemůže stěžovat.

Miluška Voborníková se v současnosti objevuje na charitativních akcích a užívá si rodinného života s dcerou Barborou a manželem, kterému byla oporou v těžkém období nemoci. Má dobrý vztah i s Pavlínou Volfovou, kterou má Spálený z prvního manželství.

Zdroj: