Jaké zdravotní účinky má meloun

Jaké zdravotní účinky má meloun
Meloun je mnohem více než jen letním občerstvením. Kromě jeho zchlazujících účinků můžeme ocenit řadu zdravotních výhod. Pokud se meloun stane pravidelnou svačinou, přinese vám podle Anthonyho Williama mnoho benefitů včetně dobré nálady.

Podporuje trávení

Dužina melounu je velmi lehce stravitelná a trávicí soustava ji téměř nemusí zpracovávat. Zralý meloun působí zásaditě a pomáhá neutralizovat kyseliny v trávicím traktu. 

Posiluje imunitní systém

Zdroj: Autor: Miriam Doerr Martin Frommherz / Shutterstock

Vysoce aktivní tekutina melounu na sebe váže všechny druhy jedů v těle včetně plísní a toxinů a odvádí je pryč, čímž posiluje imunitní systém

Napomáhá při hubnutí

Vysoký obsah vody a přirozená sladkost melounu udrží člověka déle sytého a sníží u něj chuť na sladké a vysoce kalorické jídlo.

Pravidelná konzumace melounů je výbornou prevencí rakoviny prostaty, prsu, plic, dělohy a tlustého střeva.

Udržuje zdravou pokožku

Obsahuje kolagen, který udržuje celistvost buněčné struktury ve všech pojivových tkáních včetně kůže. Udržuje pevnost pokožky a urychluje hojení ran. Pravidelná konzumace melounu pomáhá udržovat pokožku vláčnou a hydratovanou.

Podporuje zdraví srdce

Vysoký obsah antioxidantů a draslíku pomáhají snižovat riziko infarktu, hladinu cholesterolu, regulují srdeční tep a zlepšují průchod krve. 

Prevence proti rakovině

Pravidelná konzumace melounů je výbornou prevencí rakoviny prostaty, prsu, plic, dělohy a tlustého střeva.

Zvyšuje energii

Většina melounů obsahuje vitamíny skupiny B, které jsou velkým zdrojem energie. Tělo je potřebuje ke zpracování cukrů a sacharidů. Přispívají také k lepší paměti. Meloun je tedy ideální svačinou pro studenty. 

Tipy, jak jíst meloun

Výše uvedených účinků dosáhnete pouze pravidelnou konzumací přiměřeného množství melounu. 

Meloun konzumujte vždy samostatně. S těžšími potravinami by mohl v těle začít kvasit. Úplně nejlepší je jíst meloun na lačný žaludek ihned po ránu. 

Meloun jezte vždy jen plně zralý.

 

Zdroje: