Mayský horoskop: K jakému znamení patříte a jaká je jeho charakteristika?

Mayský horoskop: K jakému znamení patříte a jaká je jeho charakteristika?
S odlišnými kulturami přicházejí i různé a často jedinečné výklady astrologie, díky čemuž můžeme nahlédnout do zcela nových horoskopů. Tak se dozvíme něco o nás a našich vlastnostech i z trochu jiného pohledu. A to se vždy hodí. Jaké znamení v Mayském horoskopu je to vaše?

Mayové a jejich horoskop

Pokud se zajímáte o astrologii, horoskopy a celkově to, jak vesmír ovlivňuje i naše nejskrytější vlastnosti a chování, poté je Mayský horoskop přímo pro vás. Mayská kultura je povážována za velice vyvinutou a její členové jsou známí především jako skvělí matematici a astronomové, kterým vděčíme za celou řadu objevů. Mimo to se ale věnovali také astrologii a právě horoskop, který za sebou zanechali, v sobě skrývá mnohá překvapení.

Je velice propracovaný a složitý, takže také plný detailů, které vám jiné horoskopy jen tak neprozradí. Spojuje astrologii s duchovnem a přírodou a má mnoho úrovní, ve kterých zobrazuje vaši duši, osobnost i život ze všech možných stran. Jeho detailnost dokazuje i to, že nemá jen 12 znamení, nýbrž 19, které jsou spojeny se změnami ročních období.

Zdroj: Autor: Diego Grandi / Shutterstock

Ke každému znamení se přiřazuje ještě číslo od jedné do třinácti a aby toho nebylo málo, ještě se dozvíte pod vládou, jakého boha se nacházíte.

K vypočítání těchto tří údajů vám stačí jen datum narození, a tak se stačí podívat na jednu z internetových kalkulaček, které vám váš osobní Mayský horoskop vypočítají, a ještě poskytnou charakteristiku jednotlivých částí. 

Nyní se podíváme jen na stručný popis jednotlivých znamení, abyste měli představu o tom, jak Mayský horoskop funguje. Jaké z nich je to vaše?

 

Ch´en (2. ledna – 21. ledna)

Symbol: Noc, Měsíc

První znamení je, jak napovídá jeho název, výrazně spjato s nocí. Jsou to noční sovy, kterým se nejlépe pracuje přes noc a vše, co je s nocí či měsícem spojené je pro ně dobrým znamením. Jsou také produktivní a kreativní.

Yax (22. ledna – 10. února)

Symbol: Květina, Venuše

Toto znamení je milující, otevřené, starostlivé a rádo pomáhá. Jeho zrozenci nemají rádi konflikty a snaží se jim vyhýbat. Kolem sebe chtějí mít jen klid a mír, a tak se s každým vždy dokáží rozumně domluvit.

Sak (11. února – 2. března)

Symbol: Žába, světlo

Lidé narození pod tímto znamením jsou sebevědomí, spokojeni sami se sebou a nebojí se ani riskovat. Nejlépe se jim pracuje v ranních hodinách, ale jsou také velmi flexibilní a dokáží se přizpůsobit všem podmínkám.

Keh (3. března – 22. března)

Symbol: Strom, jelen

Toto znamení se vyznačuje svou vyrovnaností a vnitřním klidem. Pro jeho zrozence je důležité udržovat v životě balanc a harmonii, a tak se konfliktů zdržují. O ostatní s láskou pečují a snaží se, aby se v jejich společnosti každý cítil co nejlépe. Když je to však potřeba, umí se také postavit sami za sebe a své názory.

Mak (23. března – 11. dubna)

Symbol: Uzavřenost, jeskyně

Lidé narození v tomto znamení jsou záhadní, tajnůstkářští a často druhé svým chováním matou. Jsou totiž zahaleni tajemstvím a kvůli jejich uzavřenosti toho o nich moc neví ani jejich blízcí. Nejsou příliš společenští a kvůli tomu potřebují i nějaký čas sami na sebe a na odpočinek.

K’ank’in (12. dubna – 1. května)

Symbol: Slunce, pes

Toto znamení je spojeno s přírodou. Jeho zrozenci rádi tráví čas v přírodě a milují krásné počasí. Několikrát za rok se potřebují dostat ze své rutiny a objevovat nová místa plná přirozené krásy. Milují také psy a v jejich společnosti dokáží trávit hodiny. Mají s nimi společnou jejich hravou a věrnou povahu.

Muwan (2. května – 21. května)

Symbol: Sova, oheň

Lidé z tohoto znamení jsou upřímní a čestní. Morální hodnoty jsou u nich na prvním místě a nemohou proto vystát, když někdo nejedná férově nebo ostatní úmyslně klame. Díky tomu to také umí okamžitě odhalit. Když něco udělají špatně, snaží se problém co nejlépe vyřešit a nebojí se postavit za sebe ani ostatní. Rádi se také učí a objevují nové věci.

Pax (22. května – 10. června)

Symbol: Puma, buben

Lidé narození v tomto znamení jsou silní, moudří a elegantní. Jsou také skvělými vůdci, kteří dokáží svůj tým vždy dovést k úspěchu. Ostatní k nim proto často chodí pro radu. Navíc jsou vždy připraveni a motivováni k tomu udělat svou práci co nejefektivněji a umí proto dobře vymýšlet i všemožné strategie.

Kayab (11. června – 30. června)

Symbol: Želva, bohyně

Zrozenci tohoto znamení jsou přemýšliví, duchovní a emotivní. Snaží se co nejlépe porozumět lidem i věcem kolem sebe a občas nad vším až moc přemýšlejí a hledají objasnění každé maličkosti. Většinou proto mají v oblibě umění či psaní básní, díky kterým si své myšlenky mohou lépe utřídit.

Kumk’u (1. července – 20. července)

Symbol: Krokodýl, kukuřice

Lidé z tohoto znamení se vyznačují svou trpělivostí, pracovitostí a přizpůsobivostí. Vědí, že nic nedostanou přímo pod nos, a tak jsou ochotni tvrdě pracovat, aby dosáhli štěstí. Nemají moc rádi změny, ale dokáží se snadno přizpůsobit, když je to potřeba.

Wayeb (21. července – 25. července)

Symbol: Chybějící dny, smůla

Toto znamení se od ostatních výrazně liší. Trvá pouhých pět dní, protože Mayové cítili, že během nich je něco špatně a všechno kolem je zmatené. Začali proto věřit, že se v této době na Zemi objevují duchové.

Rozhodně to ale pro lidi z tohoto znamení neznamená nic negativního, právě naopak. Značí to totiž, že mají spojení i s věcmi mimo život či naši planetu. Jsou proto často duchovní, zajímají se o posmrtný život, reinkarnaci a věci s nimi spojené. Zajímavé mohou být proto i jejich sny, které mohou prozrazovat něco z jejich minulých životů.

Pop (26. července – 14. srpna)

Symbol: Jaguar, šéf

Lidé narození pod tímto znamením jsou opět skvělými vůdci, kteří vždy dovedou ostatní ke zdárnému konci a pečlivě pracují na svých cílech a projektech. Rádi ostatním pomáhají a vždy se chovají příjemně a přátelsky. Umí si také užívat zábavy a využívají každé situace si vyzkoušet něco nového.

Wo (15. srpna – 3. září)

Symbol: Tma, žába

Podobně jako Ch’en se zrozencům tohoto znamení nejlépe pracuje v nočních hodinách. Milují záhady a rádi objevují nová místa a podstupují různé výzvy. Jsou také dobří ve vedení, ale umí se i přizpůsobit a poslouchat někoho jiného.

Sip (4. září – 23. září)

Symbol: Bouře, jelen

Lidé z tohoto znamení jsou velmi mocní, ale také něžní a půvabní. Mají rádi harmonii a klid, ale občas mohou převzít také dominantní a vůdčí roli. Ve stresových situacích je pro ně nejlepší strávit nějaký čas v lese, na procházce nebo na kole, což je dokáže uklidnit.

Zotz (24. září – 13. října)

Symbol: Netopýr, ryba

Toto znamení je velmi citlivé, emotivní, ale také má dobrou intuici. Lidé, kteří jsou v něm narozeni, umí odhalit, když se někdo nechová čestně a hned vidí jejich pravou tvář. Jsou také velmi přemýšliví a umí přijít s nejlepšími řešeními problémů.

Sek (14. října – 2. listopadu)

Symbol: Země, nebe

Lidé z tohoto znamení jsou praktičtí a vždy dokáží myslet s chladnou hlavou, i když jsou pod tlakem. Jsou moudří a umí vždy poradit a vyřešit problém tou nejlepší možnou cestou.

Xul (3. listopadu – 22. listopadu)

Symbol: Pes, pták

Toto znamení je také propojeno se psem. Podobně jako oni jsou totiž lidé z tohoto znamení věrní, oddaní a milující. Jsou také pozitivně naladěni a věří, že ze všeho vzejde něco dobrého. Často také věří na reinkarnaci a více životů.

Yaxk’in (23. listopadu – 12. prosince)

Symbol: Slunce, mraky

Toto znamení je rozeným léčitelem. Lidé, kteří se v něm narodili jsou tedy velmi nápomocní a dokáží každému hned zlepšit náladu. Jsou soucitní a starost o druhé je pro ně nezbytnou součástí života. Když však přijde na jejich vlastní problémy, často začnou panikařit. Je tedy důležité, aby si uvědomili, že trápení nic nevyřeší a raději dělali něco, co je baví a uklidňuje. 

Mol (13. prosince – 1. ledna)

Symbol: Voda, shromáždění

Poslední znamení Mayského horoskopu má za symbol vodu. Jeho zrozenci jsou silní a ze svých chyb se snaží dělat životní lekce. Navíc jsou propojení s duchovnem, díky čemuž kolem sebe vždy dokáží vykouzlit klidnou a uvolněnou atmosféru. Umí také vést ostatní a jsou proto dobrými vedoucími či učiteli.

 

Zdroje: