Hádají vám o několik let více, než ve skutečnosti máte? Chyba může být v make-upu

Hádají vám o několik let více, než ve skutečnosti máte? Chyba může být v make-upu
Možná se líčíte až moc, možná váš styl líčení nejde s dobou, možná zanedbáváte péči o pleť. Ukážeme si pár tipů na líčení, se kterými už vám nikdo více let hádat nebude.

Méně je někdy více

Na obličej nanesete bázi, make-up, korektor, a to celé pořádné zapudrujete? V tom může být první problém, zvláště pak v případě, že jsou odstíny produktu světlejší nebo tmavší než vaše pleť. Zvláště co se týká korektorů je zakoupení světlejšího odstínu častým problémem. Pakliže se tím snažíte zakrýt například kruhy pod očima, nevhodně zvolený odstín může tuto nedokonalost ještě více zvýraznit.

Zdroj: Autor: Sofia Zhuravetc / Shutterstock

Pokud nemáte příliš problematickou pleť a chcete pouze sjednotit její tón, nanášet make-up nemusí být nezbytné. Zkuste sáhnout například po BB krému nebo něčemu podobnému, co nemá až tak výrazné krytí a co Vaši pleť spíše rozjasní.

Vynechte také extravagantní líčení (pokud se tedy o extravagantní look nesnažíte) očí a kontur. Místo výrazných odstínů zkuste sáhnout po světlejších barvičkách, nebojte se ani třpytivých odstínů

Hrubá linka na spodním víčku je pasé

Oční linky mohou dopomoct k zvýraznění očí, které je určitě žádoucí a když se linka nakreslí dobře, má to velice dobrý efekt. Zapomeňte ale na dokreslování spodní linky, už je to totiž nějaký ten pátek, co tohle líčení vyšlo z módy a většinou to nosí pouze ženy, které dobu zvýrazňování spodních linek zažily. Navíc to může působit poněkud lacině.

Vytrhala si obočí a pak si ho nakreslila

Bolestivé trhání chloupků z oblasti obočí a následné permanentní dokreslování je už opravdu out. Nechte zapůsobit svou přirozenou krásu a tloušťku obočí příliš neřešte, pakliže samozřejmě není srostlé. 

Snažte se upravovat jej co možná nejpřirozeněji, tedy trhat jen nežádoucí chloupky a k dobarvení používat Váš přirozený odstín, například odstín barvy Vašich vlasů.

Hlavně odličovat a čistit!

Žádná pleť nemůže zůstat roky mladá a svěží, pokud se o ní nikdo patřičně nestará. Může být těžké donutit se po večírku vyčistit obličej od make-upu, je to však nezbytné. Dopřávejte pleti dostatek hydratace a zkuste se občas trochu rozmazlit, například navštívením kosmetického salónu, nebo třeba i domácí čistící maskou.

Zdroj:

  • autorský text