Lvi jako matky: Jak se tyto společenské a sebestředné osobnosti projevují v mateřství?

Lvi jako matky: Jak se tyto společenské a sebestředné osobnosti projevují v mateřství?
Lvi jsou energičtí a optimističtí a i v dospělosti ke všemu přistupují s dětskou radostí. Právě proto v mateřství svým dětem dělají skvělé parťáky. I tak jsou ale tyto maminky rázné a umí si stanovit své hranice. Jak se ke svým dětem chovají?

Cool matky, kterými se děti chlubí

Lvice jsou pro své děti jako nejlepší kamarádky. Je s nimi zábava a rády si s dětmi hrají. Navíc se o ně hodně zajímají a jsou k nim naprosto upřímné. Jejich ratolesti jim to oplácí tím, že jim bezmezně důvěřují, a dokonce je s radostí představují svým kamarádům. Často je také zvou na dětské oslavy a akce.

Maminky Lvice jsou na své děti navíc nesmírně hrdé a jsou jim oporou v každé situaci. Nikdy jim nic nevyčítají, naopak jim vše odpouští a nesmírně je obdivují. Díky tomu děti jejich lásku opětují a nestydí se za ně, protože vědí, že je před jejich přáteli neztrapní. Nebo možná jen maličko.

Kreativita i v životě

Maminky ve znamení Lva jsou hodně energické a kreativní. To se samozřejmě projevuje i na jejich výchově. Samy totiž s láskou vzpomínají na své dětství a dospívání a svým maličkým se proto snaží dopřát to, co v dětství samy zbožňovaly.

Svým potomkům naprosto rozumí, protože si říkají, že si pravděpodobně prochází něčím podobným jako ony před lety. Postarají se jim proto o ty nejlepší a nejzajímavější zážitky, na které budou ještě dlouho vzpomínat.

Díky své kreativitě umí vymýšlet zajímavé výlety a aktivity, které děti ocení. I kdyby však šlo o tu nejnudnější aktivitu na světě, ony z ní umí udělat něco nezapomenutelného. Do všeho, co dělají, totiž dávají spoustu vášně a emocí. Navíc jsou nesmírně hravé a zábavné, takže se s nimi jejich děti nikdy nudit nebudou.

Dávají jasně najevo, kdo je doma šéfem

Přestože své děti nadevše milují, umí si stanovit své hranice a určit, co už je pro ně příliš. To je ve výchově hodně důležité a Lvice to jako rozené vůdkyně zvládají na jedničku.

Jejich autorita proto nikdy nebude zpochybňována, i když jejich vztahy s dětmi budou přátelské a plné důvěry a ohleduplnosti.

Umí být i poměrně přísné a děti vědí přesně, jaké zodpovědnosti mají a své úkoly se snaží vždy plnit. Lvice to dělají pro jejich dobro. Možná jim za pár let skutečně poděkují za to, jaké samostatnosti je naučily. 

kreativní hry s dětmi, zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Zajímají se o svůj status

Přestože s nimi je zábava a na své děti jsou neskutečně pyšné, s maminkami Lvicemi to není vždy úplná hračka. Jak jistě víte, Lvi jsou společenští, ale také dost sobečtí a sebestřední. Právě proto maminkám narozeným v tomto znamení záleží na jejich postavení ve společnosti.

Řeší, jak vypadají ony i jejich děti, a snaží se předehnat všechny sousedky a kamarádky. A že jich nemají málo. Svou přirozenou soutěživost zkrátka zapřít nedokážou. Kvůli ní to často přehání a mají sklony k materialismu. Pokud k němu sklouznou, začne jim záležet jen na drahých značkách, stylovém oblečení a doplňcích, kterými chtějí dokázat svou hodnotu. Někdy jim tedy jde jen o jejich společenské postavení a na děti to nemusí mít dobrý vliv.

Rády věci proto dělají jen na efekt, ne proto, že by je skutečně chtěly dělat. Dělají to také proto, že mateřství pro ně bylo velkou změnou, kterou si stále nechtějí připustit.

Když už nejsou středem pozornosti jen ony a jejich svět se točí i kolem někoho jiného, špatně to snáší. Je pro ně těžké si zvyknout na to, že už nemohou dělat vše, co si umanou. Měly by si to tedy vyřešit, jinak tím své děti jen trápí a v některých případech možná jen využívají ku svému prospěchu a k přilákání obdivovatelů. Stejně však nebudou moci přijmout, že všichni budou mnohem více obletovat miminko než je samotné.