Komu v listopadu hrozí vyčerpání a měl by na sebe dávat pozor?

Komu v listopadu hrozí vyčerpání a měl by na sebe dávat pozor?
Podzim je poměrně náročným obdobím. Zdraví může dostat pořádně zabrat a citlivější znamení mohou pocítit podzimní deprese a stres. Kdo si má dát pozor na vyčerpání? 

Býk (21. 4. –⁠ 21. 5.)

V životě si jdete tvrdě za svým a jste zvyklí udělat všechno proto, abyste dosáhli svých cílů. Jste velmi silná a cílevědomá osobnost. Občas ale máte sklony přecenit své síly. Nejinak tomu bude v listopadu. Tentokrát by se Vám to mohlo ale nepěkně vymstít. Naložíte si toho na svá bedra více, než jste schopni unést. Kloubit plné nasazení v práci, v domácnosti, ve vztazích a nezapomínat na zdraví, odpočinek a vlastní aktivity, je úkol téměř nadlidský.

Nezapomínejte na to a zpomalte. Pozor si dejte především na své zdraví. Fyzické i mentální. Přemíra stresu, který si možná ani nepřiznáváte, může s Vaší psychikou nepěkně zamávat. V práci se budete snažit pracovat za dva. To je sice chvályhodné, ale z dlouhodobého hlediska neudržitelné a může to dojít až k syndromu vyhoření, depresím a úzkostným stavům. 

Nalomená psychika může samozřejmě negativně ovlivnit i Vaši fyzickou schránku a projevit se především na Vašem srdci, krevním oběhu a trávicí soustavě. Pokud se chcete vyhnout všem těmto zdravotním problémům, bude potřeba, abyste zpomalili. Opravdu jsou všechny úkoly, které máte naplánované, nezbytně nutné? Nejde nějaká činnost odložit nebo delegovat? Myslete více na sebe, dostatečně odpočívejte a věnujte více času aktivitám, které Vás doopravdy naplňují. 

Psychika se u Býků může odrazit i po fyzické stránce. Zdroj: favorita1987/ Shutterstock

Lev (23. 7. –⁠ 22. 8.) 

 Velkým problémem v listopadu pro Vás mohou být vztahy. Budete mít pocit, že se točíte v kruhu a nebudete vědět, jak dál. Jste velmi silní a neradi si přiznáváte, že situaci nezvládáte. Kvůli tomu ale necháváte zajít stres až příliš daleko. A buďme upřímní, některé problémy je lepší řešit hned, než Vám začnou přerůstat přes hlavu. Nestrkejte hlavu do písku, nezavírejte oči a řešte problémy hned, jak nastanou. Je také důležité si uvědomit, že nemusíte být na své trápení sami. Není žádná ostuda požádat o pomoc odborníka nebo například své přátelé a rodinu. 

Zapracujte na upevnění své psychiky. Existuje velké množství technik na zvládání stresu. Ten je totiž důležité zpracovat a nenechat ho, aby se hromadil a ničil naši duši. Hromaděný stres může způsobit hromadu komplikací a nemocí. Zaměřte se více na činnosti, které Vám dělají dobře a pomohou Vám vyčistit si hlavu a urovnat si myšlenky. Je také důležité, abyste se neuzavírali do sebe.

K životu potřebujete přátele a kamarády, a pokud Vám to ve vztahu aktuálně nefunguje, neschovávejte se doma a vyrazte mezi lidi, komunikujte a povídejte si. Názory a zkušenosti Vašich blízkých Vám mohou opravdu pomoci. 

Panna (23. 8. –⁠ 22. 9.) 

V listopadu se Vám nebude dařit podle Vašich představ. Máte rádi svůj život dokonale naplánovaný a drobná odchylka od zajetých kolejí Vás může v listopadu poněkud rozhodit. I když pro Vás nebude tento měsíc úplně jednoduchý, dá se s tím bojovat. Reálně se Vám totiž nic hrozného dít nebude. Většina problémů bude pramenit ve Vaší hlavě. Máte na sebe a své okolí přehnané požadavky, které není vždy reálné splnit. Zaměřte se více na sebe a svou mysl. Zjistěte, kde se Vaše myšlenky berou a proč potřebujete mít vše vždy dokonalé a podle představ. 

Využijte listopad k tomu, abyste zapracovali na sobě, sebepoznání a sebelásce. I drobný neúspěch totiž berete jako velké osobní zklamání a trápíte se tím více, než je zdrávo. Váš perfekcionalismus je sice skvělým hnacím motorem, který Vám dopomáhá k vynikajícím výsledkům, ale je třeba nezapomínat na to, že i sebelepší motor můžete zadřít, pokud ho budete přetěžovat. Hoďte se více do klidu, relaxujte, odpočívejte, dělejte věci, které Vás baví, a snažte se přijít na kloub tomu, proč tolik toužíte po dokonalosti a zda je to opravdu nutné. Pomoci Vám může také dobrý terapeut.

Zdroj článku:
  • Autorský text