Lisa Marie Presley: zpěvačka, skladatelka, filantropka, matka a dcera legendárního Elvise

Lisa Marie Presley: zpěvačka, skladatelka, filantropka, matka a dcera legendárního Elvise
Jako jediné Elvisovo dítě to Lisa neměla v životě snadné. Byla hvězdou jen kvůli svému původu. I tak si dokázala vybudovat slušnou kariéru zpěvačky, porodila 4 děti, a dokonce svědčila před Kongresem o nebývalém nárůstu počtu malých dětí, které jsou závislé na antidepresivech na lékařský předpis.

Dcera Elvise a Priscilly má za sebou hodně komplikovaný život, který sledují miliony fanoušků už od okamžiku, kdy se v zimě 1968 narodila.

Byla to právě Lisa, kdo našel 16. 8. 1977 Elvisovo bezvládné tělo ležet na podlaze koupelny. Bylo jí 9 let.

Elvis bojoval se závislostí na jídle a na lécích na předpis, a přestože byla Lisa malé dítě, chápala, že s jeho životem není něco v pořádku. To ji ovšem neochránilo před podobnými chybami.

Otec nebyl jediným komplikovaným mužem v jejím životě. Po nepodařeném manželství s hudebníkem Dannym Keoughem, s nimž měla syna a dceru, se v srpnu 1994 provdala za muže stejně slavného a komplikovaného, jako byl její otec. Vzala si Michaela Jacksona. Její prohlášení: „Jsem velmi zamilovaná do Michaela, věnuji celý svůj život tomu, abych byla jeho manželkou“ zní poněkud úsměvně, protože v roce 1996, kdy se manželství rozpadlo, bylo už dávno po lásce. Lisa v rozhovorech zdůvodnila rozchod tím, že Michael si kolem sebe vytvořil svůj svět a obklopili ho lidé, kteří byli jako „upíři“. A ona se cítila přehlížená úplně stejně, jako když si podobný svět vytvořil její otec.

Teprve za mnoho let Jacksonův asistent v rozhovoru uvedl, že Michael Lisu úplně přehlížel a když se v roce 1995 zhroutil při natáčení a ona za ním přišla do nemocnice, Jackson ji „dal hodinu“ a potom musela opustit pokoj. Právě to byl okamžik, kdy se rozhodla manželství ukončit.

Lisa později uvedla, že milovala pečovat o Michaela Jacksona, ale její schopnosti mu pomáhat nestačily k tomu, aby zpěvák překonal své démony. Po jeho smrti na svém blogu „MySpace“ podrobně popsala své pocity ze života po boku této hudební ikony a také to, jak moc se Michaelův život podobal tragickému životu posledních let Elvise.

Ani dědictví po otci si moc neužila a údajně ji o nemalé jmění připravil obchodní ředitel „Elvis Presley Enterprises“, který měl rozházet celé Elvisovo jmění, a ještě Lisu zadlužit. Dodnes trvají soudní tahanice a bývalý ředitel požaduje ještě 800 tisíc dolarů za práci, která mu nebyla zaplacená.

Po dvouleté známosti se dcera Elvise provdala za Nicolase Cagea v tajném obřadu na Havaji. V listopadu už byla podaná žádost o rozvod.

Jak už to u celebrit často bývá, i ona začala hodně mladá s kokainem, léky a alkoholem a velice často pobývala v léčebnách v USA a Mexiku. To ji ale nebránilo vstoupit v roce 2006 do čtvrtého manželství s hudebníkem a skladatelem Michaelem Lockwoodem a porodit dvojčata, holčičky.

Poslední velká tragédie Lisu potkala v červenci 2020, kdy si vzal život její 27letý syn Bengamin Keough, jediný syn zpěvačky, kterého měla z prvního manželství.

Ztrátu nese těžce i matka Lisy Priscilla, která se vyjádřila, že to jsou nejtemnější dny v jejím životě. Riley, sestra Keouga, na svém Instagramu napsala, že byl „příliš citlivý pro tento svět“.

Jak se ukázalo, mladý muž byl pokračovatelem rodinné tradice v užívání drog a antidepresiv.

Od roku 2017 se Lisa a její poslední manžel potkávají už jen u soudu. Po vleklé bitvě si Loockwood neprosadil své finanční nároky, a tak se rozhodl, že se bude soudit o dcery. U soudu argumentoval tím, že je velice pravděpodobně, že se bývalá manželka vrátí k pití a drogám a tím jsou jedenáctileté dívky ohrožené. Lisa zase argumentuje nevhodným chováním bývalého manžela, dětskou pornografií atd.

Lisa Marie Presley má na Instagramu několik účtů. Ten oficiální obsahuje mnoho zajímavých fotek z jejího života i vzpomínkové fotky Elvise. Kdyby zpěvák žil v době sociálních sítí, byl by určitě jednou z nejvyhledávanějších celebrit.