Lev v krizi: Jak se toto znamení chová ve špatných chvílích?

Lev v krizi: Jak se toto znamení chová ve špatných chvílích?
Všichni máme někdy špatné dny a je pochopitelné, že v takových chvílích nemáme náladu chovat se k druhým tak ohleduplně jako obvykle. Lvi to občas sice dohání do extrému, ale možná za tím stojí nějaká krize, o které nemáme ani zdání. Jak se tedy chovají, když se necítí zrovna nejlépe?

Za emoce se nestydí

Když se Lvi necítí nejlépe, nezapomenou si připomenout, že nejsou jediní, kdo si prochází náročným obdobím. Jsou velice upřímní, a to i sami k sobě. Právě proto si umí udržet dobrou náladu i při všech svých starostech. Věnují pozornost všemu, co se v jejich životech děje, jakkoliv nepříjemné to může být. Nesnaží se od problémů tedy utíkat, ale naopak se svou situaci snaží zlepšit. Řádně oslavují všechny své úspěchy, a to se vší parádou. Z životních ztrát se naopak umí poučit a donutí je to začít pracovat na svých slabších stránkách.

Rozhodně se tedy emoce nebojí vyjadřovat a někdy jsou i možná až moc otevření i před lidmi, které vůbec neznají. Určitě je to však mnohem lepší, než aby všechny své pocity dusili v sobě. Důležité je ale nehledat na sobě chyby a neporovnávat se s ostatními. Právě díky krizovým situacím na sobě totiž můžete zapracovat a negativní zážitky umí často posílit více než roky biflování.

Žijí pro drama

Lvi milují být středem pozornosti. A to nejen v dobrých časech, ale i těch méně zdařilých. Může se zdát, že by nechtěli, aby je někdo viděl i ve chvílích, kdy nevypadají naprosto dokonale a vyšperkovaně jako obvykle. Ve skutečnosti jsou ale natolik sebevědomí, že je pár udivených pohledů vůbec nevyvádí z míry. Svěřují se přece jenom kvůli sobě. A ani v nejmenším se nebojí říct si o pomoc.

Nebojí se říct si o pomoc

Lvi se ve špatných chvílích hlavně potřebují vypovídat. Samota jejich náladu totiž jen zhoršuje. Pokud tedy zrovna nemají po ruce nikoho známého, klidně se dají do řeči s prodavačem v obchodě nebo spolucestujícím v autobuse. Pečlivě jim vylíčí celý svůj nezdařený den a nevadí jim zacházet do detailů, včetně popisu osobních záležitostí. Je jim vskutku jedno, co na to jejich náhodně vybraní posluchači řeknou. Jen si potřebují trochu ulevit. Možná ale tímto způsobem navážou nějaká nová přátelství.

Celou historku poté znovu převypráví i všem svým známým a problém je rázem fuč. Lvi se prostě s ničím moc dlouho nepářou. Ze svých starostí se vypovídají a nic je nedokáže trápit moc dlouho.

Potřebují jen povzbuzení a pochvalu

Lvi jsou upřímní, někdy možná až příliš, ale právě díky této své vlastnosti od svých známých upřímnost vyžadují. Když se necítí dobře, chtějí od vás dobrou radu, nejen to, co by chtěli slyšet. Kritiku sice berou poměrně osobně, ale zase umí poznat falešnou pochvalu.

Je pravda, že lichotky a povzbuzující řeči zbožňují, ale musí být skutečně od srdce. Občas mohou mít jen trochu poraněné ego a budou chtít neustále ujišťovat, že jsou skvělí, i když to o sobě už dávno vědí.

Zkuste je tedy upřímně pochválit, když vás příště něčím zaujmou. Možná jim díky tomu zlepšíte den a uchráníte nějakého nevinného kolemjdoucího před přednáškou o všech neštěstích, která jim život přináší.

Zdroj článku: