Co přinese první úplněk v roce 2023? Proběhne ve znamení Raka a Indiány byl nazván vlčí úplněk

Co přinese první úplněk v roce 2023? Proběhne ve znamení Raka a Indiány byl nazván vlčí úplněk
V lednu roku 2023 se na úplněk můžeme připravovat již z kraje měsíce. Lednový úplněk očekáváme už 7. ledna 2023, 7 minut po půlnoci. Tento úplněk byl nazván Indiány vlčí úplněk nebo také povánoční úplněk.

Lednový úplněk

Proč se lednovému úplňku začalo říkat vlčí úplněk? Je to z toho důvodu, že se v mrazivém období stahovaly vlčí tlupy okolo lidských obydlí a lidé často okolo svých příbytků slyšeli vlčí vytí.

Lednový úplněk bude naší Zemi velmi vzdálen, proto se mu říká mikroúplněk. První letošní úplněk proběhne ve znamení Raka. Díky tomu budeme pociťovat větší náklonnost k rodině a blízkým. Budeme mít blíže k projevu soucitu, náklonnosti a lásky k druhým lidem. Díky tomu budeme silnější a odolnější, protože budeme pociťovat sílu komunity, která za námi stojí.

V období lednového úplňku si dejte velký pozor na svůj trávicí systém a na to, co konzumujete. Nezatěžujte zbytečně své trávení těžkými jídly a alkoholem. Citlivý může být váš jícen, žaludek, střeva, žlučník i játra. Ženy by si měly dávat pozor na své ženské orgány. Teple se oblékejte, abyste nenastydla. Můžete začít užívat bylinné čaje, které podporují trávení nebo doplňky stravy, které jsou určené k očistě organismu.

Může se stát, že budeme mít sklony k vztahovačnosti a plačtivosti. Snažte se být v kontaktu s rodinou a s lidmi, kterým můžete důvěřovat. Své pocity se snažte ukotvit sami v sobě a vnitřně si je prožijte. Smutek se brzy odplaví a vy se lépe dostanete do vašeho obvyklého stavu mysli.

Snažte se být v kontaktu s rodinou, zdroj: Malysheva Liudmyla / Shutterstock

Emoce nepotlačujte. Leden je chladné období, proto bychom, stejně jako příroda, měli maximálně odpočívat a relaxovat. Už jste si přečetli knihu, kterou jste dostali na Vánoce? Máte chuť navštívit svého oblíbeného maséra? S chutí do toho, teď je ideální čas.

Během povánočního úplňku můžete být melancholičtí a neklidní. Také budete mít chuť urovnávat neshody kolem sebe a řešit pokřivené vztahy. Budete více společenští a přátelští.

V tomto období máte šanci naučit se lépe rozeznávat a poznávat své emoce. Můžete se s nimi naučit lépe zacházet a pracovat. Záležitosti, které vám doposud mohly připadat jako emoční past, budou teď mnohem průhlednější a řešitelné.

Jestliže máte dlouholetého partnera, manžela nebo novou lásku, v každém případě se v tomto období ponesete na romantické vlně plné něžností a blízkosti. Bude mezi vámi panovat velmi příjemná a harmonická nálada a budete mít chuť podniknout něco netradičního.

Budete mít šanci více zapracovat na vztahu rodič x dítě. Ať už jste v kterékoliv roli, období bude více nakloněné lepší a plodnější komunikaci mezi rodiči a dětmi. Pokud potřebujete vyřešit záležitosti, které se mezi vámi táhnou už několik let, bude to ideální období pro to, abyste tyto problémy dořešili a uzavřeli.

Během lednového úplňku bychom se měli vyvarovat veškerým lékařským zákrokům a operacím. Pokud je to možné, přeobjednejte se na jiný termín a v období úplňku raději odpočívejte.