Které Češky kralují na sociálních sítích aneb nejvlivnější ženy naší země

Které Češky kralují na sociálních sítích aneb nejvlivnější ženy naší země
Věděli jste, že Češkou s nejvíce followery na Instagramu není Anička Šulcová ani žádná další držitelka Czech Social Awards? Podívejte se, které Češky dominují Instagramu.

Silvie Mahdal

Pomyslné prvenství mezi českými influencerkami drží @silviemahdal_art. Jak již její nick napovídá, jedná se o umělkyni, která svůj profil zásobuje kreslenými portréty. Vystudovaná právnička Silvie od roku 2016 sdílí nejenom svá díla, ale také tipy a techniky kreslení. Provozuje také kanál na YouTube, kde můžete sledovat průběhy tvorby kreseb, které znáte z Instagramu, a množství dalšího kontentu.

Anna Šulcová 

Dvaadvacetiletá držitelka Czech Social Awards, youtuberka, tiktokerka, tvůrkyně podcastů, zkrátka influencerka každým coulem. @anasulcova má na svém Instagramu fanouškovskou základnu čítající 845 tisíc sledujících a nedá se upřít, že se jim řádně věnuje. Sdílí svůj každodenní život, tipy na filmy, knihy, podcasty, motivuje ke cvičení a samozřejmě také postuje vyladěné outfity. Za poslední rok dost prostoru věnovala také edukativnímu obsahu, zejména v oblasti koronaviru. Tím na sebe také upozornila, když v únoru společně s @jakubgulab vytvořili očkovací kampaň financovanou státním rozpočtem. 

Zdroj: Autor: FashionStock.com / Shutterstock

S milionem sledujících jde sice o čtvrtý nejsledovanější český profil a nejsledovanější Češku vůbec, má ale tu výhodu, že díky anglickému obsahu zasahuje v podstatě neomezený okruh sledujících. 

Karolína Kurková 

Anně Šulcové šlape na paty @karolinakurkova. Ve svých 37 letech je stále velmi žádanou topmodelkou. Žije v Americe, kde již pózovala pro módní giganty jako Chanel, Tommy Hilfiger, Louis Vuitton, Hugo Boss a další. V současnosti čeká již třetího potomka. Na svém profilu postuje výhradně v angličtině a nebojí se sdílet ani odvážnější fotky z průběhu těhotenství. 

Monika Bagárová 

Mezi úspěšné influencerky patří s 810 tisíci sledujících také @bagarovamonika. Na svém profilu se spíše než jako zpěvačka prezentuje zejména jako maminka. S partnerem a MMA zápasníkem Makhmudem Muradovem mají dcerku Rumii, který koncem května oslaví rok. Monika se netají tím, že se její život točí plně kolem malé dcerky a se svým publikem sdílí jejich společný denní program, doporučení na přípravky a dětské produkty.