Kreativní tvoření z palet pro výrobu originálních kousků nábytku a doplňků

Kreativní tvoření z palet pro výrobu originálních kousků nábytku a doplňků
Pokud nevíte, co dělat, abyste využili čas během této divné doby plné omezení, můžete se stát kutily a kutilkami! Doma a s rodinou můžete dělat různé aktivity, třeba si zkusit vyrobit paletový nábytek z recyklovaného materiálu.

Často můžete vidět palety naskládané před sklady, možná máte nějaké i doma a někdy jsou z opravdu pěkného dřeva. Tak proč je nevyužít k výrobě něčeho praktického pro dům nebo do zahrady.

Na internetu je mnoho nápadů, jak recyklovat palety pro ty nejzkušenější i pro méně zkušené kutily, kteří mají nějaké manuální dovednosti, trochu času a chuť dát domovu punc originality.

Paleta je jedním z nejvšestrannějších předmětů pro kreativní recyklaci.

Zdroj: Autor: archidoctor / Shutterstock

Jak opakovaně použít palety

Nejprve musíte připravit paletu, někdy, v závislosti na tom, co chcete vytvořit, musíte rozebrat různé kusy. Není to nic složitého, jen trocha manuálních dovedností. Pokud chcete paletu obarvit, použijte ekologické nátěry a ujistěte se, že je dřevo na povrchu hladké. To je podstatná věc hlavně pokud chcete z palet dělat stolky, židle a ostatní nábytek, kde byste se mohli poranit o třísku. Obvykle jsou palety ze světlého dřeva.

K práci budete potřebovat běžné vybavení domácí dílny: kleště, lepidlo, nůžky, barvy, rozpouštědla, kladivo, hřebíky, šrouby, štětce, pilu, noviny, čisticí hadry, brusný papír a případně také hoblík atd.

Pár nápadů k tvoření

  • Jedním z nejčastějších výrobku je venkovní zahradní stěna na květináče či truhlíky. Někdy mohou být truhlíky přímo vyrobené ze dřeva, jindy můžete použít plastové a přichytit je na stěnu držáky.
  • Velice oblíbené jsou konferenční stolky a nápadů najdete opravdu hodně. Mezi nejmódnější kousky patří stolky, které mají kolečka.
  • Bez velkých nároků na dílenské zpracování si můžete vyrobit jednoduchý a funkční zahradní nábytek. Pokud k němu dodáte pár měkkých polštářů, budete na sebe patřičně hrdí.
  • Z palet lze vyrobit různé knihovny a regály.
  • Pro ty zručnější jsou palety základem pro vytvoření postele. Hlavně odrostlé děti budou z takového nábytku nadšené.

Paleta je jedním z nejvšestrannějších předmětů pro kreativní recyklaci.

Jak vidíte, recyklované palety se skutečně hodí k mnoha různým účelům. Stačí mít trochu představivosti a zručnosti a možnosti kreativního tvoření s paletami budou nekonečné.

Na internetu existuje mnoho stránek a videí, které vysvětlují, jak znovu použít palety, a radí, jak to udělat kreativním způsobem.