Jak se krade srdce dánského prince? Někdy stačí i náhoda a ruka je v rukávě

Jak se krade srdce dánského prince? Někdy stačí i náhoda a ruka je v rukávě
Je to tak trošku pohádkový příběh, i když záleží na úhlu pohledu. První manželka prince Joachima, princezna Alexandra Dánská, hraběnka z Frederiksborgu, by se nejspíše vyjádřila jinak.

Marie se poprvé setkala s princem Joachimem na slavnostní večeři v Dánsku. Podle princových slov je posadili vedle sebe u večeře, a protože zrovna oni dva byli jediní, kdo v blízkém dosahu mluvili francouzsky, dali se do řeči. Marie nikdy předtím v Dánsku nebyla, což dalo princi možnost ji více s jejich zemí seznámit. O témata k hovoru tak nebyla nouze. 

Nejdříve je potřeba se rozvést

Princ Joachim našel svou první lásku již dříve. V roce 1996 si vzal Alexandru Manley. Patřila do střední třídy, vystudovala Mezinárodní obchod na univerzitách ve Vídni, Tokyu a Londýně. Prince potkala po návratu do Hong Kongu v roce 1994 a o rok později oznámili zásnuby. Byla jednou z nejmilovanějších princezen v Evropě díky její vzdělanosti a šarmu. Jejich rozvod v roce 2004 byl šokem nejen proto, ale také kvůli velmi mizivé rozvodovosti v dánské královské rodině, naposled se tak stalo v roce 1846.

Mají spolu dvě děti, Henrika a AthenuZdroj: Salma Bashir Motiwala / Shutterstock

Kdo je vlastně nová princezna?

Novým přírůstkem do dánské královské rodiny se stala Marie Agathe Odile. Narodila se v Paříži v roce 1976. Její rodiče, Alain Cavallier a Francoise Grassiot se vzali v roce 1975 a následně zase rozvedli. Princezna má proto čtyři nevlastní bratry, Benjamina a Gregoryho (narozené ve Švýcarsku) a Charlese a Edouarda Cavallierovi (narozené v Paříži).

Stejně jako ona, všichni vyrůstali v Paříži. Princezna Marie rozhodně neoplývá pouze krásou, ale také bystrou myslí, studovala na několika školách a univerzitách ve Francii, Švýcarsku a Americe. V této chvíli je jasné, že princ Joachim má rozhodně slabost pro vzdělané ženy. 

Po svých studiích začala pracovat pro Estee Lauder v Paříži jako asistentka PR manažera a později jako asistentka jednatele ING Numismatic Group SA ve Švýcarsku. Učila také francouzštinu. V roce 2002 se přestěhovala zpět do Paříže a pracovala v reklamní společnosti Media Marketing. Od ledna roku 2005 do své svatby s Joachimem pracovala jako výkonná asistentka ve společnosti ING Numismatic Group SA.

Princezna Marie měla skvěle našlápnuto, pokud jde o šplhání po kariérním žebříčku, a jak sama řekla, neviděla svatbu úplně růžově. Měla svůj život a nepotřebovala, aby ji někdo zachraňoval, ani kdyby šlo o samotného prince. 

A byla svatba…

Nakonec však svolila a v říjnu roku 2007 oznámili s princem Joachimem zásnuby. Vzali se 24. května 2008 v kostele Mogeltonder v Dánsku. Mají spolu dvě děti, Henrika a Athenu. Princezna Marie je také nevlastní matkou dětí prince Joachima, přesněji jeho dvou synů, Nikolaie a Felixe.