Čerstvým koriandrem proti ztrátě paměti, nespavosti a bolestem

Čerstvým koriandrem proti ztrátě paměti, nespavosti a bolestem
Intenzivní chuť tohoto asijského koření můžete buď milovat nebo nesnášet. Pokud ho však i v malém množství zařadíte do své stravy, můžete tím svému tělu pomoci zbavit se toxických látek. Podle mystického léčitelé Anthonyho Williama je koriandr jednou z nejlepších bylinek na odstranění těžkých kovů z organismu.

Čínská petržel

Koriandr setý neboli také čínská petržel se pěstuje v tropech a subtropech po celém světě. Má specifickou citronovou chuť a svěží květinové aroma. Čerstvý koriandr někomu může připomínat chuť mýdla a trvá mu déle, než si na něj zvykne. Zatímco drcená semena se používají ve známém indickém koření garam masala, čerstvými listy můžeme obohatit téměř každé letní jídlo.  

Zdroj: Autor: SakSa / Shutterstock

Léčebné účinky

Anthony William ve své knize Léčivá síla ovoce a zeleniny doporučuje užívání čerstvého koriandru každému, kdo trpí jakýmkoli chronickým onemocněním. Pomáhá zejména lidem trpícím ztrátou paměti, neklidem, nespavostí, křečemi, bolestmi kloubů a záněty. Podle Williama tato bylinka zklidňuje, přináší jasnou mysl a na fyzické rovině čistí játra a odvádí z těla těžké kovy a další toxiny. 

Jak koriandr používat

Aby byly léčivé účinky patrné, radí William užívat více než jednu snítku koriandru vícekrát denně. Koriandr můžete podávat v zeleninovém salátu, s odšťavněnou zeleninou, ve smoothie nebo nasekanou natí posypat polévku. 

Zdroj:

  • Léčivá síla ovoce a zeleniny: Anthony William