Kočky, které se chovají jako psi

Kočky, které se chovají jako psi
Je lepší chovat kočku nebo psa? Takovou otázku si položí každý, kdo uvažuje nad pořízením domácího mazlíčka a narozdíl od ostatních nemá ohledně koček nebo psů jasné preference. Řešením může být pořídit si kočkopsa.

Sibiřská kočka

Kočka pocházející z Ruska je nekonfliktní a přizpůsobivá. Velmi dobře se snese i s jinými domácími mazlíčky. Ke svému majiteli si vytvoří silný vztah a stále ho doprovází podobně jako pes. Je tak vnímavá, že dokáže rozpoznat, kdy je její pán nemocný a tráví v jeho blízkosti všechen čas. 

 

Somálská kočka

Velmi společenská dlouhosrstá kočka, jež nesnáší samotu. Bude vás neustále pozorovat a pokoušet se zapojit do vaší činnosti. Je velmi přítulná a za láskyplnou péči se odvděčí svou věrností. 

Ragamuffin

Představte si newfoundlandského psa v kočičí podobě, taková je kočka plemene Ragamuffin, objemná a huňatá. I tato dlouhosrstá kočka, která byla vyšlechtěna z plemene Ragdoll ráda tráví čas ve společnosti lidí.

Velmi ráda se nechá opečovávat a nemá problém s adaptací na různá prostředí. Je inteligentní a komunikativní.

Zdroj: rbaganz / Shutterstock

Ani Ragamuffin nesnese dlouhodobou a častou samotu.

Pixiebob

Jméno plemene Pixiebob může v mysli vyvolávat představu něžné kočičí víly, ale ve skutečnosti je tato kočka svalnatá s hustou srstí. Je skvělým rodinným společníkem. Ráda odpočívá poblíž své rodiny, stejně tak ráda vymýšlí nejrůznější lumpárny. Ke svému majiteli si vytvoří velmi silný vztah na celý život. 

 

Zdroje: