Jste dub nebo Vrba? Nahlédněte do Keltského horoskopu

Jste dub nebo Vrba? Nahlédněte do Keltského horoskopu
Existuje mnoho vytvořených systémů horoskopů, které se tradují různě dlouho, mají svoji vlastní historii, ale téměř vždy se jedná o propracovaný řád, který dává smysl a vznikl dlouholetým pozorováním, stejně tak je tomu i u keltského horoskopu

Kořeny keltské astrologie mají základ v přírodě

Keltská astrologie se od západního pojetí liší především myšlenkou, že stromy jsou posvátným útočištěm duchů.

Stromy byly symbolem pro spojení s přírodou a koloběhem života. Nehledá tedy osudové spojitosti ve hvězdách, ale v symbolice stromů. Staří Keltové měli svoji teorii, a to tu, že stromy mají svoji magickou moc. Keltové také vychází z myšlenky, že doba našeho narození je klíčová pro formování naší osobnosti, chování a přesvědčení. Postupem času dokázali zpozorovat, že lidé narození v určitém období jsou si svými rysy podobní a tuto podobnost specifikovali.

Stromokruh určí Vaši osobnost

Na rozdíl od klasického horoskopu má ten keltský 13 znamení zvěrokruhu - stromokruhu. Stejně jako u našeho horoskopu má i keltský horoskop pro každý jednotlivý strom zhruba měsíční časový úsek, ve kterém vládne jeho zástupce. Začíná pro nás netradičně 1.11., na keltský svátek Samhain, který byl v přírodě považován za hranici mezi létem a zimou, jako pomyslný začátek temné části roku.

Charakteristika jednotlivých znamení zahrnuje nejenom klady lidské povahy, ale také jeho nedostatky. Člověk se tak může dozvědět, že jako jasan je sice pracovitý a zvídavý, ale taky náročný a sobecký. Staří Keltové tento svůj systém propracovali natolik, že každému stromu přiřadili nejenom vlastnosti, ale i barvu, drahokam a zvíře.

A jaký strom mluví za Vás?

  • Bříza (24. prosince - 20. ledna) – narození v tomto znamení jsou lidé energičtí a motivovaní. Neustále touží po vývoji, jsou houževnatí a tolerantní.
  • Jeřáb (21. ledna - 17. února) – myšlenky těchto lidí jsou originální a kreativní a dokážou motivovat i své okolí.
  • Jasan (18. února - 17. března) – tito lidé jsou volnomyšlenkáři, mají přirozeně vyvinutou intuici, zvědavost, jsou pracovití a inspiraci hledají v přírodě.
  • Olše (18. března - 14. dubna) – osoby narozené v tomto znamení jsou vášnivými cestovateli, jsou to společenské a okouzlující bytosti.
  • Vrba (15. dubna - 12. května) – lidé velmi kreativní, intuitivní, trpěliví, jsou také plni potenciálu, avšak v plném projevení se, jim brání strach.
  • Hloh (13. května - 9. června) – tito lidé jsou skvělými posluchači, mají smysl pro humor a jejich předností je optimistický pohled na život.
  • Dub (10. června - 7. července) – představitelé tohoto znamení mají zvláštní dar síly, jsou velkorysí a svému okolí vždy nápomocni. 
  • Cesmína (8. července - 4. srpna) – lidé, kteří často přebírají vedoucí a mocenské pozice, jsou velmi sebejistí ve svých schopnostech.
  • Líska (5. srpna - 1. září) – lidé s výbornou pamětí a nadáním, mají cit pro detail.
  • Réva (2. září - 29. září) – tyto osobnosti jsou velmi proměnlivé, nerozhodné. V očích ostatních jsou ale okouzlující a elegantní.
  • Břečťan (30. září - 27. října) - povaha tohoto znamení je především darující a stále připravena podat pomocnou ruku.
  • Rákos (28. října - 24. listopadu) – osoby hledající hluboko uvnitř skutečný význam věcí, celkově milují společnost a lidi kolem sebe.
  • Bez (25. listopadu -23. prosince) – lidé, kteří rádi uvažují filozoficky, jsou k ostatním ohleduplní a snaží se být vždy nápomocni.

Zdroj: