Kdy je ten pravý čas začít používat krémy proti vráskám

Kdy je ten pravý čas začít používat krémy proti vráskám
Roky ubíhají, pokožka obličeje se mění a dříve skoro neviditelné znaky stárnutí se prohlubují a prohlubují. Když se to stane, je normální uvažovat, jak proces stárnutí pokožky alespoň trochu zpomalit.

První vrásky, které se na obličeji tvoří, jsou obvykle „výrazové“ a objevují se kolem 30. roku života. V případě zvláště citlivé pokožky, může tento problém přijít i mnohem dříve.

Krémy proti vráskám jsou vyráběné ze složek speciálně určených k potlačení známek stárnutí na obličeji. Pokud jde o vrásky, platí pravidlo, že čím dříve s jejich ošetřováním začnete, tím lépe. Vrásky, které nejsou ošetřené včas, se velice rychle prohlubují a poškozují tvář. Proto je včasná péče „tajemstvím“ k úspěchu, aby pokožka vypadala svěží a mladá.

Základním krokem k ošetření prvních vrásek je hydratace a ta nesmí chybět v pravidelné každodenní péči o obličej. Hydratace by měla následovat vždy po vyčištění/odlíčení pokožky. K hloubkové hydrataci slouží právě krémy určené na problémy s vráskami.

A jak si vybrat ten pravý krém?

Jisté je, že musíte pár krémů vyzkoušet a sáhnout spíše po osvědčených značkách. V složení by měla být kyselina hyaluronová, která zadržuje molekuly vody v pokožce a tím zaručuje dlouhotrvající hydrataci. Kolagen zase činí pokožku pružnější a tonizovanou, vitamíny A a E mají antioxidační vlastnosti, vitamín C podporuje tvorbu kolagenu.

Hezkou tvář si neudržíte bez krému určeného speciálně pro oční kontury. Pokud péči o pokožku kolem očí zanedbáte, jako první prozradí váš věk.

Pro zářivou pleť si musíte také občas dopřát zvlhčovací, čistící nebo výživné masky, lehké peelingy a další zkrášlovací procedury.

A navíc tři dobré rady:

• Spánek je klíčem ke kráse. Spěte alespoň 8 hodin denně. Tak dáte pokožce čas k regeneraci, aby vypadala hladce a mladě.

• Pokožku chraňte celoročně před sluncem. Slunce je zapřisáhlým nepřítelem pokožky a je jedním z hlavních faktorů stárnutí pokožky. Potřebujete krémy s ochranným faktorem a když je potřeba vylaďte si přirozený tón pokožky vhodným BB krémem.

• Hydratace je nutná zevnitř i zvenčí. Kromě používání těch správný krémů si musíte také hlídat pitný režim a vypít 1,5-2 litry vody denně.