Jorga Kotrbová pověsila herectví na hřebík, dnes si Zlatovláska plní svůj dětský sen a žije na ranči

Jorga Kotrbová pověsila herectví na hřebík, dnes si Zlatovláska plní svůj dětský sen a žije na ranči
Patřila k nejzajímavějším kráskám českého filmového plátna 20. století. Jorga Kotrbová sice přestala hrát, rozhodně ale nestrádá. Vlastní několik činžovních domů a ranč s koňmi.

Jorga Kotrbová se narodila v Praze v roce 1947. Ačkoliv se již herectví nevěnuje, vídáme ji na obrazovkách často během Vánoc a dalších svátků, ikonické se pro ni staly role princezen.

Krásná zlatovláska i paličatá princezna z pohádky Honza málem králem

Ačkoliv se od 60. let objevovala v mnoha filmových i divadelních projektech, osudovou se pro ni staly role princezen v celovečerních pohádkách. Jorga byla v mládí velice krásná, a tak není divu, že právě ona dostala roli princezny Zlatovlásky, nebo "němé" princezny v pohádce Honza málem králem. Na herectví ale nejvíce milovala divadelní prkna.

Od malička milovala zvířata

Jorga Kotrbová miluje zvířata, a tak není divu, že se v dětství chtěla stát veterinářkou. Nakonec se ale rozhodla pro hereckou kariéru a vystudovala DAMU. Svůj sen si ale splnila. Díky restitucím se její rodině vrátil milionový majetek, který čítá pár činžovních domů i ranč s koňmi, na kterém dnes žije. Alespoň ve stáří se tak může věnovat tomu, co má nejraději, a to je péče o zvířata. Sama už se za herečku nepovažuje.

Díky restitucím se její rodině vrátil milionový majetek, který čítá pár činžovních domů i ranč s koňmi, na kterém dnes žije.

Nešťastné manželství

Jorga Kotrbová žije na ranči bez partnera, to ale neznamená, že je úplně sama. Na ranči s ní bydlí i dcera s rodinou, a tak si může každý den užívat radosti s vnoučaty. Jorga Kotrbová byla několik let vdaná za Zdeňka Žáka, před lety se ale kvůli odlišným zájmům rozvedli. Z tohoto manželství má Jorga dvě děti a pak má ještě dceru Tamaru z předchozího vztahu. 

Zdroje: