Jméno jako značka aneb jak si slavní vybírají komerčně úspěšná jména

Jméno jako značka aneb jak si slavní vybírají komerčně úspěšná jména
Říkají vám něco jména Neta-Lee Hershlag, Jennifer Anastassakis, Alecia Beth Moore? Jde o jména slavných lidí, která jste pravděpodobně nikdy neslyšeli. Pojďme se podívat, co na to matriční záznamy.

Nicolas Cage

Cage a Francis Ford Coppola jsou blízkými příbuznými. Když se Nicolas Cage rozhodl zkusit štěstí u filmu, nechtěl, aby mu jeho slavný příbuzný a v té době již populární režisér, producent a scénárista prošlapal cestičku ke slávě. Proto si zvolil jiné umělecké jméno, aby šel do filmového světa sám za sebe. A tak se z Niccolase Kima Coppoly stal Nicolas Cage.

Tom Cruise

Hvězda filmů Tom Gun, Rain Man a Mission Impossible měla poněkud krkolomné jméno Thomas Cruise Mapother IV., které by se nevešlo na filmové plakáty. Rozhodl se pro střízlivější verzi a udělal dobře.

Michael Caine

Držitel dvou Oscarů a řady dalších filmových cen se narodil jako Maurice Joseph Micklewhite. Na jevišti začínal jako Michael Scott, ale shoda jména s jiným umělcem ho přivedla ke změně. Jeho agent na něj stále tlačil, a tak když šel kolem kina, kde promítali The Caine Mutiny, bylo nové příjmení na světě.

Jodie Foster

Protagonistka kultovních filmů Taxikář, Mlčení jehňátek a Anna a král začínala u filmu velmi mladá se jménem Alicia Christian Foster. V roce 1969 se kvůli práci na radu agenta prezentovala jako Jody, to později změnila na Jodi a nakonec kvůli jasné výslovnosti Jodie.

Natalia Portman

Krásná herečka je narozená v Jeruzalémě izraelskému otci a americké matce. Přišla na svět jako Nata-Lee Hershlag. Už když se jako malá dívenka objevila ve své nezapomenutelné roli děvčete, které dělalo společnost nájemnému vrahovi ve filmu Leon, rodiče usoudili, že potřebuje jednodušší jméno, a tak na řadu přišlo příjmení babičky a zjednodušení jména.

Dakota Fanning

Dětská hvězda, která má za sebou spolupráci s hereckými kolegy zvučných jmen jako je Tom Cruise, Sean Penn nebo Robert De Niro se jmenuje Hannah Dakota Fanning a rozhodla se první jméno vynechat.

Jamie Fox

Herec vychovaný prarodiči se jmenuje Eric Marlon Bischop. Začínal jako komik v Comedy Club a potřeboval krátké zapamatovatelné jméno. Fox je příjmení inspirované obdivem ke komikovi Redd Foxx.

Liv Tyler

Kráska z Pána prstenů a zlobivá dcera z Armagedonu žila jako Liv Rundgren, s příjmením hudebníka Todda Rundgrena, který žil s její matkou. Když Liv zjistila v devíti letech, že je dcerou frontmana skupiny Aerosmith, trvalo jí 5 let, než si nové příjmení prosadila.

Jennifer Aniston

Rachel z Přátel si jednoduše zvolila zapamatovatelné příjmení. Kdo by si pamatoval Jennifer Anastassakis?

Pink

Alicia Beth Moore má ráda růžovou. A svou přezdívku si Pink určitě vybrala dobře.