Jaké jsou nejčastější chyby při mytí vlasů

Jaké jsou nejčastější chyby při mytí vlasů
K základní péči o lidské tělo patří i péče o vlasy, díky níž si dokážete zajistit čistý a zdravý vzhled. Měli byste však vědět, jak vypadá správná péče o vaše vlasy, aby byly zářivě lesklé a plné zdraví. Možná tomu nebudete věřit, ale během umývání vlasů můžete dělat, aniž byste si to uvědomili, spoustu banálních chyb – a proto nedosáhnete výsledku jak od kadeřníka.

Myjete si vlasy správně?

Samotné mytí vlasů je opravdu věda, i když se to na první pohled nezdá. Když odcházíte od kadeřníka, vaše vlasy jsou hebké, lesklé a vypadají zdravě. Jak je tedy možné, že doma nejste schopni docílit stejného efektu? Problém se možná skrývá v mytí vlasů. Můžete dělat naprosto obyčejnou chybu právě v této fázi, a proto jsou vaše pokusy o dokonalou hřívu doma naprosto marné. Jaké jsou tedy nejčastější chyby při umývání vlasů?

Chyby při mytí vlasů

  • Výběr nevhodného šampónu – šampón byste si měli vybírat podle typu vašich vlasů. Zda jsou kudrnaté, rovné, rychle se mastící nebo třeba trpíte na lupy.
  • Horká voda – vlasy nemyjte horkou vodou, budou se vám rychleji mastit. Raději se překonejte a použijte vodu vlažnou nebo studenou.
  • Množství použitého šamponu – rozhodně neplatí, čím více, tím lépe. Menší množství šamponu, který použijete hlavně u kořínků, se vám podaří lépe vymýt.
  • Kondicionér – kondicionér nepatří na celou délku vlasů, ale jen na konečky.

Jak si vlasy správně mýt?

  1. Před mytím vlasy pořádně rozčešte a namočte.
  2. Šampón nanášejte konečky prstů a jemně vmasírujte ke kořínkům vlasů.
  3. Čím častěji budete vlasy umývat, tím méně šampónu používejte.
  4. Opláchněte vlažnou vodou a na konečky naneste kondicionér.
  5. Mokré vlasy zabalte do ručníku, ale v žádném případě je nedrhněte.
  6. Pokud to není vysloveně nutné, nefoukejte vlasy teplým vzduchem z fénu, ale studeným, nebo je nechte přirozeně uschnout.
  7. Vlasy rozčesávejte, až jsou suché. V mokrém stavu jsou zranitelnější a mají velkou tendenci se lámat.
  8. Nikdy byste neměli chodit spát s mokrou hlavou. Vlasům to neprospívá a také jejich ranní rozčesávání bude složitější a více si je budete ničit.