Jak vyčistit fén, žehličku na vlasy a další koupelnové příslušenství?

Jak vyčistit fén, žehličku na vlasy a další koupelnové příslušenství?
Záchod hotovo, sklo sprchy čisté, kachličky se lesknou... Co ještě v koupelně vyčistit? Alespoň jednou za čas si můžete udělat čas na vyčištění fénu, vlasové žehličky, hřebenů a dalšího příslušenství. Jak na to?

Jaké nečistoty se usazují na fénu a hřebenech?

Prach, kosmetické přípravky a hlavně lak na vlasy, který na sebe naleptává další prach, vlasy a nečistoty... To vše tvoří hlavní špínu na vlasovém fénu. Jak tyto nečistoty odstranit? Když už je fén opravdu špinavý, nezbývá než přistoupit k jeho důkladnému čištění. Avšak fén nelze ponořit pod vodu, a proto se spolehněte spíše na alkohol. Ten můžete na fén nanést pomocí rozprašovače nebo vatovým tampónkem.

Fén alkoholem čistěte tak dlouho, dokud neodstraníte všechny lepkavé nečistoty. Pokud máte po ruce kompresor, můžete vyfoukat vnitřek jeho hlavice, kde se může usazovat prach. Potřebnou péči věnujte také elektrické šňůře fénu. Rozmotejte ji, pokud je zamotaná, a znovu očistěte alkoholem. Podobně postupujte i s ostatními spotřebiči, jako je kulma nebo žehlička na vlasy.

Prach a špína usedá také na hřebeny, Foto: Prostock-studio  / Shutterstock

Prach a špína usedá také na hřebeny

Protože prach, špína a zbytky kosmetických přípravků se usazují také na hřebenech, je lepší hřebeny ukládat do šuplíku, kde na ně prach nemůže. Hřebeny můžete zbavit prachu a vlasů. Pak je opláchněte pod horkou vodou. Napusťte do umyvadla horkou vodu, smíchejte ji s mýdlem a na nějakou dobu tam hřebeny ponořte. Hřebeny pak řádně vysušte.

Podobně postupujte s dalšími věcmi v koupelně, které často používáte. Ulepené a zašpiněné mohou být lahvičky od laku a make-upu. Stejně jako u hřebenů –⁠ i tady pomůže, pokud přípravky schováte do skříňky či do šuplíku, aby na ně nesedal prach.

A když už budete mít hřebeny, fény a další příslušenství čisté, můžete se vrhnout také na zubní kartáčky. Ty nemusíte čistit jinou cestou než tak, že je namočíte do vody s jedlou sodou, která má dezinfekční účinky. Čistá koupelna vám zpříjemní ranní rituály.

Zdroje článku: