Jak vyčistit koupelnové baterie?

Jak vyčistit koupelnové baterie?
Kolik času věnujete čištění vodovodních baterií? Že je vždy jen v rychlosti opláchnete? Tak to se potom nedivte, že se na nich časem usadí nevzhledný vodní kámen. Naštěstí i proti němu lze bojovat.

Koupelnové baterie hyzdí vodní kámen i ztráta lesku

Největším problémem vodovodních baterií je usazený vodní kámen. Proti němu lze účinně bojovat tak, že budete pravidelně baterie otírat, aby se na nich voda neusadila a nevytvořila nevzhledné usazeniny. V případě již usazeného vodního kamene můžete vyzkoušet účinné čističe z drogerie i neméně účinný ocet a jedlou sodu. Vodovodní baterii nastříkejte octem a nechte působit.

Potom na baterii naneste pastu z jedlé sody a vody a baterii vydrhněte. V případě potřeby postup opakujte. Alespoň jednou za čas si dejte tu práci a k čištění zašlých baterií si vezměte zubní kartáček, se kterým se snáze dostanete i na méně přístupná místa. Svou kyselostí dokáže ocet naleptat vodní kámen a účinně ho odstranit. Proto byste ho v koupelně měli mít vždy po ruce a na baterie jej aplikovat pravidelně.

Ztráta lesku je další věcí, která vodovodní baterie hyzdí. Někdy pomůže, když baterii přeleštíte hadříkem, pak se bude lesknout jako nová. Lesk bateriím dodá již jednou zmíněný ocet. Při čištění baterií nezapomeňte ani na sprchovou hlavici. Pokud to jde, můžete ji ponořit do roztoku octa a jedlé sody.

Čištění vodovodních baterií lze provádět každý den. | Foto: Alexander Raths / Shutterstock

Lesk vodovodních baterií bude vaší vizitkou

Také na koupelnových bateriích se mohou držet plísně, proto se nebojte použít dezinfekci. Lesk vodovodních baterií vám bude nejen odměnou za řádně provedený úklid, nýbrž i vizitkou pro vaše návštěvy. Ty se vás budou ptát, co mohou udělat pro to, aby jejich baterie zářily podobně jako ty vaše.

Čištění vodovodních baterií lze provádět každý den. Přitom je nemusíte pokaždé pečlivě drhnout, nýbrž je spolu s vanou či umyvadlem přetřít suchým hadříkem, čímž zamezíte vlhkosti a usazování vodního kamene. V čisté koupelně je radost se koupat.

Zdroje článku: