Jaká plemena koček jsou vhodná do malého bytu

Jaká plemena koček jsou vhodná do malého bytu
Hyperaktivní kočky potřebují mnoho prostoru na své aktivity, zatímco méně energické kočky si vystačí s prostorem menším. Než si do svého malého bytu přinesete kotě, zvažte, zda právě toto kočičí plemeno se u vás bude cítit spokojeně.

Mainská mývalí

Milující, oddaná a vděčná kočka, dorůstající obřích rozměrů, ale ve skutečnosti je spíš něžným obrem, který si rád užívá lenošení a mazlení. S lidskou smečkou si obvykle vytvoří silné pouto a stane se důležitým členem rodiny. Stejně jako si ráda hraje, tak i zůstává ráda o samotě. Mainská mývalí kočka zbožňuje vodu, ideální hračkou pro ni bude kočičí vodotrysk.

Milující, oddaná a vděčná kočka, dorůstající obřích rozměrů, ale ve skutečnosti je spíš něžným obrem, který si rád užívá lenošení a mazlení.

Ragdoll

Zdroj: Autor: madeinitaly4k / Shutterstock

I tyto vznešené kočky dorůstají do poměrně velkých rozměrů. Nicméně jsou velmi společenské a k životu jim stačí malý prostor s dostatkem podnětů. Velmi rády si hrají a často umí dokonce aportovat. Pokud však vycítí, že nemáte náladu, sednou si opodál a počkají až vás chmury přejdou. Sama doma bude Ragdoll trpět, pokud tedy předem víte, že budete dlouhé hodiny v práci, pořiďte ji parťačku.

Ruská modrá

Tyto kočky jsou nenáročné a schopné přizpůsobit se jakémukoli prostředí. Nejen, že jsou pohodové a láskyplné, ale jsou také vítací. Pokaždé když přijdete domů, budou vás nedočkavě očekávat u dveří. I když jsou spíše lenivé, horolezení jim není cizí. Pokud se rozhodnete pro pořízení této vznešené ruské kočky, určitě investujte do kočičího stromu, aby měla možnost se pěkně protáhnout. 

Zdroj: