Jak si vedete podle Egyptského horoskopu?

Jak si vedete podle Egyptského horoskopu?
Staří Egypťané věřili, že jejich osobnost a jejich životy jsou určovány znamením, ve kterém se narodili a hájili přesvědčení, že existuje daný osud, který je napsán předem. Chcete se dozvědět ten svůj?

Egyptský horoskop jako jeden z prvních v historii

Když staří Egypťané potřebovali radu či vedení, směřoval jejich pohled na noční oblohu. Věřili, že hvězdy, pod kterými se narodili, ovlivňují naši osobnost, život i osud. Stejně jako pyramidy je egyptský zvěrokruh základním kamenem staroegyptské kultury, který obstál ve zkoušce časem. 

To, co nyní víme o egyptském zvěrokruhu, pochází z kusu egyptské astrologické historie, která je vyobrazena na stropě kaple Hathor v Dendeře v pařížském Louvru.

Božské znamení

V kultuře starého Egypta byla astrologie považována za dar bohů. Stejně jako klasický horoskop má i ten egyptský 12 znamení. Rozdíl je především v tom, že tato znamení mají různé dny v různých měsících.

Egypťané věřili, že každý časový úsek je pod nadvládou jiného boha, a proto pojmenovali znamení zvěrokruhu podle svého božstva. Postava boha pak v horoskopu představuje lidský charakter, typické chování, silné či slabé stránky.

  • Nil (1. - 7. ledna, 19. - 28. června, 1. - 7. září, 18. - 26. listopadu) – lidé narození v tomto znamení jsou vášniví pro život, jsou nekonfliktní a sní o možnostech života.
  • Amon-Ra (8. - 21. ledna, 1. - 11. února) – tito lidé jsou dobrými vůdci s velkou mírou vůle a sebevědomí, konají, jak nejlépe dovedou, proto jsou pro ostatní velmi motivující.
  • Mut (22. - 31. ledna, 8. - 22. září) – představitelé tohoto znamení jsou především dobrými rodiči, jsou praktičtí a mají logické uvažování, často jsou velmi tajemní a ukrývají své pocity, ty sdílí pouze s nejbližším okolím.
  • Geb (12. – 29. února, 20. – 31. srpna) – lidé citliví a laskaví, věří své intuici, dbají na ochranu životního prostředí, jsou ovlivňováni děním v celém světě.
  • Osiris (1. - 10. března, 27. listopadu - 18. prosince) – tito lidé mají dvě stránky osobnosti, jsou silní, ale zároveň zranitelní, za svými cíli jdou s nadšením.
  • Isis (11. - 31. března, 18. října - 29. října, 19. prosince - 31. prosince) – lidé velmi přímí, chrání ty, které milují, mají energickou a hravou osobnost.
  • Thoth (1. - 19. dubna, 8. - 17. listopadu) – bohové moudrosti, dobře řeší problémy, jsou přirozeně romantičtí a jsou to stabilní partneři.
  • Horus (20. dubna - 7. května, 12. - 19. srpna) – lidé, kteří pro dosažení cílů rádi riskují, mají rádi jistotu a jsou optimističtí. Jsou to také lidé upřímní, přímí a společenští.
  • Anubis (8. - 27. května, 29. června - 13. července) – milují samotu a jsou introvertní. Zajímají se o profese související se vzděláváním a psychologií.
  • Seth (28. května - 18. června, 28. září - 2. října) – perfekcionisté, mají rádi změnu, jsou dobrými komunikátory. Jde především o lídry, kteří neradi prohrávají, jsou vytrvalí a odhodlaní.
  • Bastet (14. - 28. července, 23. - 27. září, 3. - 17. října) – hledají v životě mír a rovnováhu, mají silnou intuici, bývají věrnými a oddanými partnery. Jsou to lidé velmi citliví a emocionální.
  • Sekhmet (29. července -11. srpna, 30. října - 7. listopadu) – velmi inteligentní lidé, autoritativní, kteří mají smysl pro spravedlnost.

I přestože zástupci jednotlivých znamení jsou velcí bohové, po hlubším zkoumání lze najít mezi egyptským a klasickým horoskopem jistou podobnost, a to proto, že ten egyptský tvoří základ tomu současnému.    

Zdroj: