Jak si udržet letní opálení zdravě a bez spousty hodin vystavování se na slunci?

Jak si udržet letní opálení zdravě a bez spousty hodin vystavování se na slunci?
Každý to jistě známe. V letních měsících trávíme hodiny a hodiny a slunci, chytáme bronz a necháváme se obklopovat slunečními paprsky. Pak najednou přijde podzim, dny se krátí a slunečního svitu ubývá. Ubývá tak i čas, který bychom využili k přirozenému opalování se.

Tudíž naše pokožka ztrácí i krásně hnědou barvu a vzhled jako od moře. S tím musíme samozřejmě na podzim počítat, proto je dobré i před samotným opalováním udělat nějaké preventivní opatření, ale také je třeba starat se o pokožku a její vzhled po dobu celého roku. Jednou z možností je samozřejmě také návštěva solárií.

Jsou solária zdravá?

Dvakrát týdně na dvacet minut v soláriu. Co to je? Kdekdo si může říct, že mu přece taková krátká doba odpočinku v soláriu nemůže nijak uškodit.

Je však potřeba uvědomit si, že 20 minut vystavování se umělému světlu v soláriu odpovídá přibližně jednomu dni na přímém slunci.

Vědci považují takové opalování za jednoho z původců rakoviny kůže. Proto je třeba dbát na heslo – všeho s mírou. Naopak se doporučuje lidem s nemocemi kůže, jako je například lupénka, či různé formy ekzémů. Obecně se nedoporučuje výrazně mladým, nebo naopak starším lidem. Naopak při opalování v soláriu se hojně tvoří vitamin D, který je pro naše tělo velmi důležitý.

Zdroj: Autor: Mallika Home Studio / Shutterstock

Jak si opálení udržet bez solária

Opálení si lze udržet správným staráním se o pokožku po celý rok. Důležitá je hydratace pokožky. Měli bychom užívat přípravky před, během, ale i po opalování.

Nezapomínejme, že slunce svítí a opaluje celý rok, nejen v létě.

Po návštěvě solária se doporučuje alespoň dvě až tři hodiny se nesprchovat. Může se tak smýt ochranný film, a pak by opalování bylo o to nebezpečnější.

Jak již bylo řečeno výše. Nic se nemá přehánět a všeho užívat jen s mírou. Zvlášť, pokud jde o naše zdraví, měli bychom být obezřetní a zvážit tedy návštěvu solária.

 

Zdroje: