Ivana Andrlová role princezen už nedostává. Čím sympatická herečka plnila stránky bulváru?

Ivana Andrlová role princezen už nedostává. Čím sympatická herečka plnila stránky bulváru?
Je velká škoda, že tak dobré herečce, jakou Ivana Andrlová bezesporu je, je dávána v současné době poměrně malá herecká příležitost v televizi nebo ve filmu. A přitom tomu tak vždy nebylo. Mladší generace padesátníků si jistě vzpomene na pohádky ze svého dětství, v nichž Andrlová ztvárnila okouzlující a chytré princezny.

Z role do role

Narodila se ve Vysokém Mýtě v roce 1960 - a ke své vytoužené profesi se dostala studiem hudby a zpěvu na Pražské konzervatoři. V televizních inscenacích jsme ji mohli vídat už záhy. Ve svých šestnácti letech ztvárnila Ivana Andrlová postavu Alenky v televizním seriálu Podnájemníci (1976) režiséra Františka Filipa. Objevila se i jako dcera majora Zemana v seriálu 30 případů majora Zemana. Pak následovaly role krásných a chytrých princezen, z nichž můžeme jmenovat třeba stále oblíbenou pohádku Princové jsou na draka (1980), v níž vytvořila neodolatelnou dvojici s Janem Čenským, kde si společně i zazpívali.

 

Výborná dabérka

Zatímco v 80. letech šla z role do role, počátek 90. let minulého století pro Ivanu Andrlovou znamenal spíše ústup z televizních obrazovek. V té době se stala manželkou herce Ivana Vyskočila, s nímž má dceru Michaelu. Manželství jim vydrželo dlouhých 14 let a na jeho konci pak byl docela drsný rozvod, propíraný i na stránkách bulváru.

Po Sametové revoluci se Ivana Andrlová pustila také do podnikání v oboru zdravé výživy a hubnutí. O co méně jsme ji mohli vidět, o to více jsme ji ovšem slyšeli. Ivana Andrlová je perfektní dabérka, což prokázala nadabováním hlavní představitelky v americkém seriálu Ally McBealová, za niž dostala v roce 2001 Cenu Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu. Hlasem Ivana Andrlové promlouvala také Natalie Oreiro v argentinském seriálu Divoký anděl.

Manželství jim vydrželo dlouhých 14 let a na jeho konci pak byl docela drsný rozvod, propíraný i na stránkách bulváru.

Divadelní společnost Háta

Od roku 1997 je Ivana Andrlová členkou soukromé Divadelní společnosti Háta. Ta funguje jako zájezdové divadlo, které se svými vystoupeními cestuje nejen po celé České republice, ale také za hranice na Slovensko. V repertoáru divadla Ivana Andrlová mimo jiné ztvárnila roli Zuzany v hudební komedii Světáci, nastudované podle velmi úspěšného stejnojmenného filmu.