Inteligence lidí podle znamení zvěrokruhu

Inteligence lidí podle znamení zvěrokruhu
Každý z nás je jiný. Lišíme se různými charakteristikami. Ať se týkají vzhledu, povahy, charakteru nebo například inteligence. S čím tohle ale vše může souviset? S naším znamením zvěrokruhu. A právě o spojení inteligence se znamením bychom vám chtěli dneska něco málo říct.

Tento článek nemusí sedět úplně stoprocentně na všechny z vás, ale pouze na někoho, to však není důvod jí nevěnovat pozornost, že ano.

Jedna studie, ze které jsme čerpali, řadí inteligentní lidi podle toho, kolik jich v daném znamení získalo Nobelovu cenu. Výzkum uvedl zcela jasně, že nejinteligentnější jsou ti lidé, kteří se narodili ve znamení Blíženců. Což je tedy mezi 22. květnem a 21. červnem. V tomto období se údajně narodilo 97 výherců „Nobelovky“. Druhé místo obsadili lidé narození ve znamení Vah, u těch se jedná o dny od 23. září až do 22. října.

Třetí příčka připadla na lidi, kteří jsou ve znamení Panny. K těm patřila například Matka Tereza. Lidé narození ve znamení Panny jsou schopni se rychle učit novým věcem. A co je na tom ještě lepší? Vše to dělají velmi svědomitě. Nejméně nositelů Nobelovy ceny mají Kozorozi. I přes to, že ve znamení Kozoroha se narodil například Martin Luther King, což byl veliký bojovník za lidská práva.

Beran

Lidé ve znamení Berana si o sobě často myslí, že jsou nejchytřejší. Opravdu tomu ale tak není. Často se do všeho vrhají po hlavě a to není zrovna nejchytřejší řešení.

Býk

Býci potřebují, aby je někdo nebo něco neustále stimulovalo. Jejich mysl by jinak nefungovala tak, jak by měla. Pokud se Býk dostane do nudného stereotypu, začne jeho myšlení stagnovat a myšlenky se točí pouze okolo jedné věci. Když ale Býci toto nedopustí, jsou ve výsledku chytří lidé.

Blíženci

Co se týká přímo Blíženců, mají velmi dobré komunikační dovednosti a jazykovou inteligenci. Také až překvapivě dobře tito lidé rozumí literatuře. Mají velmi chytrý úsudek a snadno se nadchnou pro věc. Stejně tak, jak se ale nadchnou, jejich nadšení pomine. Jejich myšlenky často přelétají sem a tam, tudíž by se měli naučit koncentrovat jejich myšlenky.

Rak

Raci jsou velké citlivky, ale i přesto jsou velmi bystří. Dokáží bez problému vyhodnotit jakoukoliv situaci. Často se umějí ponořit do jádra problému a detailně ho rozebrat.

Lev

U Lvů je například typické to, že chtějí obsáhnout všechnu moudrost světa. Často je pro ně ale problém se kvůli tomu vůbec pohnout. Nejradši by všeho dosáhli bez toho, aniž by se snažili. Brání jim v tom totiž jejich ego, které se šplhá do výšin.

Panna

Panny jsou údajně jedny z nejchytřejších lidí. Jsou schopni se naučit věci rychle a svědomitě. Mají ke všemu nadhled, tím pádem většinou radí ostatním, co a jak mají dělat.

Váhy

Váhy, jakožto vzdušné znamení, často poletují kdesi v oblacích. Jejich intelektuální schopnosti jsou ale obdivuhodné a rády se přiučí něčemu novému.

Štír

Uvádí se také, že skvělé intelektuální schopnosti mají Štíři. Tito lidé se rodí jako přirození intelektuálové, jejichž přednostmi je oslňující schopnost uvažovat. Co takoví Štíři dělají rádi? Někdo se tomu možná bude divit, ale lidé narozeni v tomto znamení se moc rádi učí. Mají velmi široké obzory, rozsáhlé znalosti a o to všechno se chtějí často podělit s ostatními. K takovým lidem se naprosto skvěle hodí role učitelů. Učitelé jsou přirozeně inteligentní, a tím pádem je to pro tyto lidi skvělá profese.

Střelec

Astrologové, kteří se zabývají právě spojením inteligence a znamení uvedli, že k nejchytřejším znamením zvěrokruhu se řadí Střelci. Lidé tohoto znamení jsou od přírody zvědaví, neustále vyhledávají dobrodružství a snaží se prohlubovat svoje znalosti. Střelci mají úžasnou představivost a jsou velmi kreativní osobnosti. Vynikají ale i v oblasti matematiky a logiky.

Kozoroh

Kozorozi jsou skvělými řečníky. A pokud na to přijde a je to potřeba, jsou i skvělými manipulátory. Jsou si moc dobře vědomi toho, jak funguje lidská psychika a vědí, jak dosáhnout toho, po čem opravdu touží.

Vodnář

O Vodnářích se tak trochu ví, že jsou to mimoni. Patří k těm bystřejším znamením, ale často se stává, že jejich úhel pohledu nikdo jiný nechápe. Jim to ale nevadí a co se myšlení týče, rádi jdou proti proudu.

Ryby

Ryby mají výbornou prostorovou a vizuální inteligenci. Díky tomu se jim často podaří instinktivně odhalit osobnost jiného jedince. Pro svoji mysl potřebují klid a harmonii. Pokud ale nastane stresová situace, Ryby ji nezvládají a hroutí se. 

Samozřejmě nikdo nemůže tvrdit, že tohle všechno bude na všechny z vás sedět, ale myslíme si, že aspoň zhruba se toho člověk může chytit, pokud bude potřebovat jen z pár informací zjistit, jak inteligentní může někdo jiný být.

 

Zdroje: