Hvězdopravecké karty: Jaká je karta Vašeho znamení zvěrokruhu

Hvězdopravecké karty: Jaká je karta Vašeho znamení zvěrokruhu
Otázka, jak moc souvisí znamení zvěrokruhu a výklad karet, vyvolává reakce, že to nelze mísit dohromady. Přitom v každé sadě karet existuje taková karta, která je pro jednotlivá znamení něčím trochu víc. Potkat kartu právě svého znamení ve výkladu může mít nakonec úplně jiný význam. 

Hvězdopravci a jejich karty 

S pojmem hvězdopravec se dnes už příliš často nepotkáme. Je dnes spíše nahrazován pojmem astrolog. Byl to tedy ten, kdo uměl vyčíst z hvězd nějakou tu předpověď. Často byly pro výklad používány karty. Následně popsané karty mohou právě v těch vašich být vyobrazeny i pojmenovány jinak, přesto najdete spojitosti. Jejich vzájemné významy jsou stejně jako samotný výklad z karet nebo sestavení horoskopu vyjádřené symbolickým významem. Ten musí být následně správně vyložen pro určitou osobu, případně otázku.  

Beran –⁠ Císař 

Karta vládce, který si jde za svým. Patří k autoritativním postavám, které jsou respektovány proto, že dbají nejen na dobro své, ale i ostatních. Tato karta je ve spojení s Beranem brána jako moudrý a spravedlivý císař. Ve výkladu poukazuje na důležitost vlastní sebekázně. Ten, kdo je v čele, by měl jít dobrým příkladem. 

Býk –⁠ Velekněz 

Oba jsou houževnatí a charismatičtí. Společně s moudrostí, kterou tato karta nese, lze dosáhnout nejen úspěchu, ale i stability. K těm nejvyšším cílům je ale třeba překonat mnoho překážek a nic se nemá uspěchat. Velekněz je kartou, která je Býkovi pochvalou. Svou energii vkládá do života přesně tak, aby svých cílů dosáhl ve správném čase. Jen tak dál. 

Blíženci –⁠ Milenci 

Dvojčata a milenci k sobě patří. Dvě osobnosti, které jsou často velmi rozdílné se setkávají a snaží se spolu koexistovat. Často jste velmi kritičtí, někdy možná trochu neprávem, ke svému okolí. Ani vy nejste bezchybní a je třeba nejprve přijmout ty vlastní zlozvyky. Tato karta vám radí smířit se se sebou samotným. 

Rak –⁠ Vůz 

Karta Vůz značí rychlou cestu za tím, co chcete. Raci jsou sice rodinné typy, ale někdy může být touha po nezávislosti velmi silná. Karta vás upozorňuje, že někdy tato cesta může vést k samotě a nejistotě. Najděte si na sebe čas, jde to i zodpovědně a bez útěků. 

Lev –⁠ Chtíč 

Typičtí Lvi plní ambicí zde ukazují, že sice jsou velmi podnikaví, ale uvědomují si, za jakou cenu. Úspěch stojí mnohé a správný Lev byl vždy také vzorem. Nezapomínejte, že se správnou motivací lze vše sladit tak, abyste dosáhli všeho, čeho se vám zachce. Harmonie je výsledkem vlastní snahy.  

Panna –⁠ Poustevník 

Rozebrat každý fakt na součástky a vše ověřit a zanalyzovat, to jsou celé Panny. Spolu s nezávislostí to z vás činí trochu samotáře. Sice umíte perfektně odlišit pravdu a lež, ale chce to i praxi. Karta Poustevníka připomíná nejen nutnost najít si čas na sebe a své vlastní myšlenky, ale také to, že otevřít se někomu nemusí být na škodu. 

Váhy –⁠ Spravedlnost 

Nekonfliktní Váhy dovedou být skvělými soudci, umí si zachovat nestrannost. Pozor však, pravda a čestnost by měly být vždy na prvním místě. Jednostranné soudy od vás nikdo nečeká, naopak je třeba zatočit s váhavostí, která vás může provázet. Zvažte fakta a rozhodujte srdcem i hlavou. Umíte to skloubit jako nikdo jiný. 

Štír –⁠ Smrt 

Štíři se někdy až příliš upínají na věci nebo lidi, jelikož vztahy velmi prožívají. Karta Smrti zase více předznamenává změny, které přijdou. Nabádá vás, abyste šli životem dál, něco končí, něco začíná. Rozloučit se na jedné straně není přece konec. Otočíte se a hned je důvod něco nového vítat. Okuste zážitky a dbejte hlavně na vzpomínky, které vám nezmizí. 

Střelec –⁠ Mírnost 

Mírný dobrodruh zní zvláštně, ale přesto patří zrovna akční Střelec ke kartě Mírnosti (popřípadě Umění). Jste optimisti, ale někdy je prostě život krutý. Věčné neúspěchy vám mohou ubírat psychických sil, a to není dobré. Naučte se, že náhody se dějí a že vašich cílů dojdete i přes ně, pokud budete chtít. Zkroťte svou rychlost a nejprve přemýšlejte. Moudrost může dát správný směr. 

Kozoroh –⁠ Ďábel 

Ctnostní a solidní Kozorozi že nemají s Ďáblem nic společného? Karta zde ukazuje nejen ďábla jako pokušitele, ale také jako toho, kdo ví, že život není jen pohádka. Někdy se bez ironie nebo cynismu zkrátka neobejdete. Přesto někdy můžete cítit právě onen rozpor, který může karta Ďábla vyvolat. Možná i sami nad sebou, když bojujete s vlastními zlozvyky. Zkuste je přijmout. Jste praktičtí a dobře víte, že drobné odříkání může přinést mnoho ovoce.  

Vodnář –⁠ Hvězda 

Jestli je někdo star, tak jste to vy. Jste vždy trochu jiní a často máte silné umělecké sklony. Stát se proto hvězdou pro vás není problém. Pokud najdete něco, co vás naplní, jste předurčeni být hvězdou. Šlechtí vás, že svého postavení využíváte pro pomoc, a to klidně celému světu. Karta Hvězdy vám dodá sílu. Řešení vašich problémů bude možná nečekané, ale správné a je velmi blízko. 

Ryby –⁠ Měsíc 

Ryby jsou často složené ze dvou já. To jedno skryté je pro vás velmi duchovní a v některých chvílích ho cítíte velmi silně. Karta Měsíce je mystická a tajuplná jako vy. Vaše fantazie umí být naprosto nezměrná a jste mistři v odhalování tajemství. Vidíte prostě trochu dál než ostatní, jelikož umíte daleko víc vnímat. Měsíc vám říká, že ho máte následovat. Přizpůsobte se lunárnímu cyklu a využijte jeho síly ve svůj prospěch.