Jak zaručeně zhubnout v problémové oblasti paží?

Jak zaručeně zhubnout v problémové oblasti paží?
Každá dívka sní o dokonalé postavě a skoro každá se soustředí vždy na konkrétní část těla, se kterou má problém. U někoho to mohou být příliš široká stehna, jiné může vadit nepříliš štíhlý pas a někdo má zase problém právě s pažemi (bicepsy a tricepsy). Problém lze řešit docela obyčejně: dietou a účinným tréninkem určeným pro konkrétní svaly.

Dieta zas a znova

Jak často píšeme a neustále opakujeme, tak hlavní cestou k hubnutí je vždy vyvážená strava, a nikoliv radikální půst. Při nedostatku potřebných živin nemá totiž tělo jinou možnost než vytvářet tukové zásoby, aby si takzvaně vytvořilo něco do zásoby. Zásadou správné výživy je neustálé dodržování zdravého stravování a ochrana těla před stresem.

Dosáhněte spokojenosti

Při práci na vysněné postavě by ženy měly zapojit všechny svalové skupiny, nehledě na to, která konkrétní oblast je trápí. Zpevnění celého těla zvyšuje radost ze života a pocit spokojenosti. Především se jedná o kardio zátěže (běh, kardio cvičení, jízda na kole) a silová cvičení (dřepy, přítahy). Pokud však na sobě pociťujete problémové oblasti, můžete na ně zaměřit větší pozornost. Co se týče zpevnění paží, pomohou vám cvičení, které můžete provádět jak v tělocvičně, tak i doma. Musíte však trénovat pravidelně, a to 2–3krát týdně.

Zpevnění celého těla zvyšuje radost ze života a pocit spokojenosti.

Cvičení na triceps

Schéma: 4 sady po 10–12 opakováních.

Sedněte si na podlahu opřeni zády o židli. Dlaně položte na sedadlo, prsty od sebe. Zapřete se o ruce a odtáhněte hýždě od podlahy, táhněte přitom v jedné linii. Při výdechu sestupujte co nejníže, ale podlahy se nedotýkejte. Při nádechu se vraťte do výchozí polohy. 

Cvičení pro posílení bicepsů

Schéma: 4 sady po 15-20 opakováních

Stoupněte si tak, aby chodidla byla od sebe vzdálená na šířku ramen. Sklopte ruce s činkami dolů a otočte zápěstí dopředu. Současně nebo střídavě ohýbejte ruce v loktech a přitahujte je k hrudi. Nikdy neoddalujte lokty od těla ani se neohýbejte v zádech. Při výdechu ruce uvolněte.

Zdroj:

  • autorský text