Příjemný společník při redukci váhy, nabuďte svůj metabolismus šálkem zeleného čaje nebo oolongu

Příjemný společník při redukci váhy, nabuďte svůj metabolismus šálkem zeleného čaje nebo oolongu
Kéžby existoval zázračný nápoj, po jehož vypití budeme mít pas o několik centimetrů užší. Dokud takový zázrak nikdo nevymyslí, můžeme si při redukci váhy alespoň pomoci pitím těchto čajů.

Občas se stane, že ačkoliv své tělo udržujete v kalorickém deficitu za účelem snížení hmotnosti, tak se jednou váha zastaví a nějakou dobu se vůbec nehne, je to normální. Jak ale rozpohybovat metabolismus, abyste se zbavili těch posledních faldíků, které vám ještě zbyly? Pokud ani změna jídelníčku a sportovní aktivity nefunguje, zkuste si pořídit tyto čaje.

Zdroj: Autor: Small365 / Shutterstock

Zelené čaje

Prakticky jakýkoliv zelený čaj, který je vám příjemný svou chutí je při hubnutí váš nejlepší kamarád. Zelené čaje obsahují thein, který vám dodá energii a katechin, který může potlačit chuť k jídlu. Máte-li rádi jemný zelený čaj, sáhněte po japonské klasice s názvem Sencha. Chcete-li bohatější chuť, můžete vyzkoušet například Genmaichu. Asi tím nejoblíbenějším zeleným čajem při redukci je ale matcha, jemný zelený prášek umlet z čajových lístků. Matcha prochází pouze částečnou fermentací, a tak si zachovává více antioxidantů než běžné zelené čaje.

Rooibos

Tenhle africký zázrak neobsahuje vůbec žádný thein, a tak jej můžete popíjet i večer u televize bez obav bezesné noci. Rooibos stejně jako zelené čaje potlačuje chuť k jídlu a obsahuje mnoho vitamínu a antioxidantů.

Zelené čaje obsahují thein, který vám dodá energii a katechin, který může potlačit chuť k jídlu.

Yerba maté

Tento čaj je velice vhodný jako přírodní nakopávač před tréninkem. Půl hodiny až hodinu před výkonem si dejte šálek maté a budete mít více energie na kvalitní trénink. Maté je vhodné také pro osoby, které trpí přejídáním ve stresových situacích. Potlačí chuť k jídlu a dodá energii na vyřešení aktuálního problému.

Modrozelené čaje - Oolongy

Jedná se o lístky zelného čaje, které neprošly posledním stádiem fermentace. Oolongy si tak zachovávají více theinu a katechinu, není to však na úkor výborné chuti. Podobně jako například matcha vás nabudí a dodají dostatek energie na celý den,

Zdroje

  • https://www.mojezdravi.cz/prirodni-medicina/nejlepsi-caje-na-hubnuti-a-spalovani-tuku-ktere-popijejte-cele-dny-5450.html
  • https://www.zeny.cz/jak-zhubnout/nejlepsi-caje-na-hubnuti-recepty-na-ty-ktere-vam-pomohou-hlidat-vahu-7213.html