Horoskop pro závistivé: Předurčuje vás vaše znamení ke sklonu k závisti?

Horoskop pro závistivé: Předurčuje vás vaše znamení ke sklonu k závisti?
Zatímco někteří lidé se o úspěch druhých lidí téměř nezajímají nebo jim ho přejí, jiní jsou zelení závistí. A ať už si to přiznáme, nebo ne, všichni čas od času zažívají pocit závisti. Na druhou stranu to znamená, že jsou také chvíle, kdy ostatní lidé závidí vám.

Připravili jsme horoskop závisti, ve kterém vám řekneme, která znamení mají tento pocit častěji než ostatní.

Beran

Berani jsou vášniví i náladoví, což vede k tomu, že je přemáhá závist. Když Beran žárlí, jedná rychle. Mají tendenci být zkratkovití, což je vede k tomu, že jednají na základě svých emocí a racionální úvaha přijde až následně.

Býk

Býci jsou milovníci krásných a drahých věcí a trápí je, že ostatní mají to, co oni ne. V životě mohou být Býci kvůli závisti velmi soutěživí. Když si jejich kamarád pořídí nové auto, chtějí ho Býci také a podobně.

Blíženci

Lidé narození v tomto znamení jsou obvykle neupřímní a povrchní. Blíženci se často upínají k tomu, co mají ostatní, místo aby se radovali z vlastních úspěchů. Toto znamení může zoufale toužit po nejlepším autě jen proto, že ho má blízký přítel nebo dokonce známý. Uspokojení jim přináší pouze to, že někoho předstihnou.

Rak

Raci závidí a žárlí poměrně často, ale tento pocit nejistoty a žárlivosti umí velmi dobře skrýt. Perfektně si dávají záležet na tom, aby se ostatní o jejich pocitech nedozvěděli.

Lev

Lvi se necítí být ohroženi úspěchem jiných lidí a jsou ve svém životě vesměs spokojení a jistí. Žárlivost se u nich projevuje pouze tehdy, když jim jejich blízcí nevěnují svou energii a pozornost a místo toho má jejich pozornost někdo jiný.

Panna

Lidé narození ve znamení panny jsou extrémně sebekritičtí a mají tendenci závidět každému, kdo je v něčem předčí. Těžce nesou úspěchy druhých a budou se trápit, dokud ve stejném oboru nedosáhnou lepších výsledků. Toto znamení však nikdy nepřizná, že jejich úspěch je výsledkem jejich vlastní závisti.

Váhy

Váhy mají tendenci mít pocit, že nedělají dost. Proto závidí lidem, kteří mají jasnou představu o svých cílech a jdou přímo za nimi. Váhy chtějí být uznávány za své nadání a schopnosti jako lidé, kterým závidí, ale často musí bojovat s pocitem beznaděje. Váhy často závidí lidem, kteří jsou úspěšní a zdá se, že svůj úspěch získali snadno.

Štír

U lidí ve znamení Štíra je poměrně běžné, že zažívají žárlivost a závist. Většinou je příčinou jejich neschopnost důvěřovat lidem. Štíři nedokážou skrývat své pocity, takže je lidem v jejich okolí jasné, co si skutečně myslí o úspěších druhých.

Střelec

Lidé narození ve znamení Střelce jsou výjimeční v tom, že ostatním téměř nezávidí. Jsou to velmi optimističtí a společenští lidé a nemají rádi, když je někdo brzdí. Zdá se, že lidé spíše závidí jim, než aby oni záviděli ostatním.

Kozoroh

Kozoroh se snaží nikomu nezávidět, ale někdy si nemůže pomoct. Hlavně když se zdá, že někdo dosáhl většího úspěchu v tom, na čem on sám tak tvrdě pracoval. Kozoroh ovšem nasměruje tuto závistivou energii jinam a použije ji k vlastní aktivitě.

Vodnář

Vodnáři závist neprojevují moc často, spíše své problémy řeší a hledají způsob, jak se vyhnout pocitu nejistoty. Pokud má Vodnář oprávněný problém pramenící ze závisti, promluví si o něm s dotyčnou osobou a jakýkoliv problém s přehledem vyřeší.

Ryby

Ryby jsou často asociální a nemají rády ostatní lidi. Lidé narození v těchto znameních mají pocit, že nikdo jiný než oni si štěstí a úspěch nezaslouží, a proto ho nikomu nepřejí. Ryby vyhledávají příležitost, kdy si mohou na úspěchy ostatních pořádně zanadávat.

Zdroj: