Z jakých druhů znamení se skládá váš horoskop? Podívejte se na jejich význam

Z jakých druhů znamení se skládá váš horoskop? Podívejte se na jejich význam
Některé z vás možná překvapí, že vaši osobnost tvoří více než jedno znamení zvěrokruhu. Astrologie je totiž mnohem složitější, než se zdá. Dva lidé, kteří se narodili ve stejný měsíc proto nikdy nemají úplně stejné vlastnosti. Jaké druhy znamení se na tom podílí a co na naší osobnosti ovlivňují?

Všichni zpravidla znají své sluneční znamení. To se určuje podle toho, v jaké části roku jste se narodili a jednotlivá znamení se střídají po měsíci. K lepšímu pochopení své osobnosti a toho, v jakých ohledech vás a váš život jednotlivá znamení ovlivňují, je lepší znát také své měsíční znamení, ascendent a descendent. Ty si můžete vypočítat na jedné z mnoha online kalkulaček nebo si nechat udělat kompletní horoskop a jeho výklad od odborníka.

Právě protože každý máme v našich osobních horoskopech znamení víc, všichni lidé narození ve stejném slunečním znamení nemohou mít úplně stejné vlastnosti.

A jaký vliv tedy mají jednotlivá znamení na naši osobnost?

Sluneční znamení

O slunečním znamení se mluví nejčastěji. Najdeme ho totiž často v horoskopech a každý to své zná. Je totiž určeno podle toho, v jaké pozici bylo slunce v době, kdy jste se narodili, takže k jeho zjištění vám stačí pouze datum narození.

Sluneční znamení určuje vaši základní charakteristiku a dovednosti a řekne toho o vás nejvíce. Také prozradí více o tom, jak prožíváte jednotlivé okamžiky svého života a jak se jako jednotlivec projevujete. 

Přece jenom Slunce tvoří střed naší sluneční soustavy a potřebujeme ho k životu i k existenci naší planety. Podobně tvoří i vaše sluneční znamení střed vaší osobnosti a prozradí vám, jaké jsou vaše nejvýraznější povahové rysy, díky kterým můžete lépe porozumět sami sobě, přijmout svou osobnost a podle toho na sobě pracovat a rozvíjet se.

Měsíční znamení 

Vaše měsíční znamení se určuje podle polohy měsíce v době vašeho narození. Měsíc se hýbe o něco rychleji, a tak se jeho jednotlivá znamení mění po 2-3 dnech. Proto k tomu, abyste ho zjistili, potřebujete vědět přesný čas a místo narození.

Měsíční znamení ovlivňuje spíše skryté složky vaší osobnosti. Jde totiž o emoce, strachy a touhy, které jsou ve vás ukryté a nesete si je s sebou. Ovlivňuje také, jak své nejhlubší emoce projevujete, jestli se s nimi například svěřujete ostatním a jak se s nimi vypořádáváte.

Pomůže vám proto odhalit společně se slunečním znamením vaši celou osobnost a porozumět jí i z jiného a poněkud hlubšího pohledu.

Zdroj: Autor: I Wei Huang / Shutterstock

Ascendent

Ascendent je bod na obzoru, ve kterém vychází Slunce. Ovlivňuje dle webu womensbusinessdaily.com naše vyjadřování, reakce a chování na veřejnosti a může díky tomu trochu měnit také povahu našeho slunečního znamení. Jde tedy o to, jak se mezi ostatními prezentujete a jakou energii do světa vysíláte. Je to jen kousek vaší osobnosti, ale ukazuje, jak vás vnímají lidé okolo vás a co si o vás nejčastěji mohou myslet.

Descendent

Descendent je přesný opak ascendentu. Jde o bod na obzoru, ve kterém Slunce zapadá. K jeho vypočtení vám stačí znát váš ascendent a najít jeho protilehlé znamení.

Descendent nám prozrazuje, co v životě hledáme, jaké lidi v našich životech chceme a kdo nás přitahuje. Díky tomu můžete vědět, jaké lidi byste měli do svého života pouštět, protože máte jistotu, že vám v jejich přítomnosti bude příjemně a budete se s nimi cítit v bezpečí.

Tyto čtyři faktory naši osobnost sice ovlivňují nejvíce, ale nejsou to ty jediné, které byste našli ve svém osobním horoskopu. Osobnost má podle astrologie mnoho stran a ani zdaleka vám k celkovému chápání vás samých nestačí pouhé sluneční znamení.

Pokud by vás tedy zajímalo, jaká jsou všechna vaše znamení a jak vypadá váš horoskop, můžete si ho nechat vypočítat online. Porozumět mu už ale není tak lehké, proto je vždy lepší zajít za někým, kdo astrologii rozumí, vše vám sestaví na míru a správně a pečlivě vyloží.

Zdroje: