Vánoční horoskop pro vodní znamení. Patříte mezi vodní znamení i vy?

Vánoční horoskop pro vodní znamení. Patříte mezi vodní znamení i vy?
Ač v zimě voda zamrzá, vodní znamení jen tak něco nezastaví. Jste znamením Raka, Štíra nebo Ryby? Pak jste velmi silným a emočně bohatým elementem vody. Co vše o vás element vypovídá? Jak prožijete letošní Vánoce? A na co byste si měli dávat pozor?

Ani přehrada vodní znamení nezastaví

Hlavním znakem vodních znamení – Raka, Štíra a Ryby – je silná emoční inteligence a vnímavost. Nevyhýbají se hlubokým a těžkým rozhovorům a obvykle dokážou vytušit, co se děje pod povrchem toho druhého. Vidí přímo skrz lidi a znají jejich skutečné záměry.

Znamení tohoto prvku jsou také velmi citlivá ve vztazích, protože jejich potřeba splynout s jiným znamená, že hledají někoho, s kým se budou cítit bezpečně a chráněni. Citlivost, která pochází z vodního živlu, se také promítá do velké kreativity. Dokážou vyjádřit obrazem, hudbou či slovy to, co jiní ani nevnímají. Do tvorby se ponoří a nechají se vést svou intuicí a emocemi. Ačkoliv voda v řece teče samospádem, vodní znamení dokážou být velmi neústupná a nenechají se sebou manipulovat.

Své přesvědčení ukrývají hluboko ve svém nitru a žijí v souladu s tím, co cítí, proto je velmi složité přesvědčit je o tom, že se mýlí.

Z toho důvodu je ostatní elementy vnímají jako příliš extrémistická. Ohnivá znamení mohou mít někdy pocit, že je voda odnáší, ničí jejich osobnost, vždyť i ve skutečnosti má vodu sílu na uhašení ohně. Vzdušná znamení jsou zase příliš logická a řídící se fakty, což vodní znamení odmítají, neboť pocity nelze intelektualizovat. Naopak zemská a vodní znamení se přitahují, protože voda pomáhá kultivovat zemi a země pomáhá udržovat vodu v bezpečí a nenechá ji ztratit se ve svých emocích.

voda
Zdroj: ganjalex / Shutterstock

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Milujete svůj domov, ať v něm jste sami nebo s partnerem. Hlavní je, že vám prostředí dává pocit bezpečí a jistoty. Nicméně někdy je potřeba vyjít ven mezi lidi. Právě vaše touha po samotě vás v poslední době vzdálila od přátel, kteří si mohou myslet, že se jim vyhýbáte a nestojíte o ně. Využijte vánočních svátků a pokuste se s nimi znovu navázat kontakt. Možná narazíte i na svého nejlepšího přítele z dětství a získáte jedinečný pocit blízkosti a vzájemné provázanosti. Partner vám otevře nový svět, ukáže jiný pohled než ten váš emocionální a obohatí váš život. Nebojte se proto vyjít ven, na chvíli opustit komfortní zónu a poznávejte rozmanitost života.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Máte jedinečnou schopnost pomáhat ostatním lidem a dostat je z jejich krize. Právě vaše přítomnost a silné charisma může mít zvláště v dnešní době, léčivý účinek na přátele, kolegy nebo dokonce vašeho partnera. Nesmíte se však nechat zastavit svou nedůvěrou, kterou normálně k cizím lidem cítíte. Mohli byste přijít o možnost seznámit se se zajímavým člověkem, který vás posune dál na životní cestě. Možná vás právě vánoční čas naučí štěstí ze skutečného sdílení života s ostatními. Ovšem nesmíte sdílet jen smích a radost, dovolte ostatním nahlédnout i do vašich obav a problémů. Tak, jak vy můžete pomoci jim, oni mohou podpořit vás. Váš partner vás nakazí svou otevřeností a upřímností.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Vaše extrémní citlivost a vnímavost vám pomůže odhalit falešné a povrchní přátele a osvobodíte se od nich. Nejspíš se nějakou dobu budete cítit opuštění, ale věřte, že samota je zdravější než vztah s někým, kdo vás jen využívá a vysává. O Vánocích se však vaše cesty zkříží s lidmi stejně přemýšlivými a upřímnými, jako jste vy. Zažijete hluboké, velmi upřímné pochopení pro své duchovní hledání, pro své nadpřirozené zážitky, v rodině, dokonce i mezi přáteli, kteří se možná dosud nad některými věcmi usmívali. Skoro jasnovidné sny vás zavedou na zcela novou cestu ke štěstí a spokojenosti.

 

Zdroje: