Je vaše oblíbená barva fialová? Co to o vás vypovídá?

Je vaše oblíbená barva fialová? Co to o vás vypovídá?
Pokud vás to celý život táhne k jedné barvě, vybíráte si ji v šatníku nebo k ní inklinujete při výběru interiéru, mnohé to o vás napoví. Lidé, kteří preferují fialovou barvu, se vyznačují podobnými rysy. Fialová je jednou z barev, které lidi buď milují, nebo nenávidí.

Fialová je královská barva

Fialová barva je považována za barvu hojnosti. Získání fialového barviva bylo už ve starověku velmi obtížné, jelikož v přírodě je tato barva méně běžná. Používali ji egyptští králové a její vznešenost se promítla i do současnosti.

Duchovní význam fialové barvy

Ženy, které preferují fialovou barvu, se neustále duchovně rozvíjí. Snaží se najít mír, ochranu a harmonii. U mužů je to jinak. Bývají duchovně výraznější, ale často působí ješitně a arogantně.

Pokud máte rádi fialovou barvu, jste pravděpodobně charismatičtí, zdroj: Roman Samborskyi / Shutterstock

Jaká je vaše osobnost?

Pokud máte rádi fialovou barvu, jste pravděpodobně charismatičtí a soucitní lidé. Jste sví a autentičtí, výrazná osobnost, která je v davu vidět. Jste spíše introverti, ale přes uzavřenou povahu máte svobodnou duši. Snažíte se často pomáhat druhým, jste přecitlivělí a lidé toho často využívají. Na druhou stranu se nesnažíte zapadnout a ostatní vás mohou brát jako arogantního a namyšleného člověka. Jste rádi nezávislí a neradi žádáte druhé o pomoc. Na druhou stranu jste citliví k problémům jiných lidí a může u vás dojít k emoční nestabilitě. Pokud jste milovníci fialové, je vhodné zařadit do návyků například meditaci a pokusit se o emoční stabilitu.

Jste tvůrčí a kreativní

Vaše osobnost inspiruje lidi v okolí. Můžete být malíř nebo spisovatel, ale cokoliv uděláte, je pro ostatní inspirací. Jste idealisti a rádi sníte, vaším nadáním je kreativita a vizionářský duch. Zkrátka snílek. Trávíte mnoho času přemýšlením a žijete ve svém vlastním světě, což bývá nepraktické.

Fialová barva je považována za barvu hojnosti, zdroj: Patryk Kosmider / Shutterstock

Mezi červenou a modrou

Fialová je zajímavá tím, že se nachází uprostřed mezi červenou a modrou. Zachovává si tedy teplé i chladné vlastnosti, něco z obou a je zcela vyvážená.

Nemáte rádi fialovou?

Pokud ve vás fialová barva vyvolává negativní emoce, pak to o vás také něco vypovídá. Jste praktický člověk, držíte se při zemi a jste zvyklí respektovat pravidla. Jste konzervativní a neradi vybočujete.