Princ George pomohl mámě navrhnout zahradu. Rád tam chytá pavouky

Princ George pomohl mámě navrhnout zahradu. Rád tam chytá pavouky
Princ George kráčí ve šlépějích babičky Diany, alespoň co se týče lásky k tanci. Kromě toho se rád nechává fotit, ale když to po něm zrovna nikdo nechce, usedne s radostí ke svému oblíbenému televiznímu pořadu. Nebo se jde proběhnout do zahrady, kam ho brává maminka Kate.

George miluje britský kreslený pořad Požárník Sam

Princ George naprosto zbožňuje britský animovaný seriál Fireman Sam, česky nazývaný Požárník Sam. Sledovat ho můžete na dětské televizní stanici JimJam. Vypráví o hasiči a jeho přátelích z vesnice Pontypandy v jižním Walesu, kteří společně zasahují v krizových situacích a objasňují dětem zásady požární bezpečnosti.

Chlapec se na seriál dívá s tatínkem, od něhož očekává patřičné nadšení pro příběh i postavy. Tvůrci Požárníka Sama na oslavu 30. výročí připravili speciální epizodu, v níž vystupují královští návštěvníci inspirovaní Williamem, Kate a Georgem.

Před kamerou i fotoaparátem si počíná jako profík

Princ George dokáže být před kamerou naprosto přirozený, a to už odmalička. Když se jako dvouletý poprvé fotil pro poštovní známku, fotograf Ranald Mackechnie na jeho adresu nešetřil chválou. V rozhovoru pro The Telegraph řekl: „Byl naprosto okouzlující, jak můžete vidět na obrázku. S malými dětmi obvykle máte jen krátkou příležitost, ale princ George byl v dobré formě a zdálo se, že všechny těší, jak si den užívá.“

Princezna Kate je sama nadšenou fotografkou, a tak pořizuje nové snímky svých dětí poměrně často. Líbí se to Georgeovi i Charlotte.

Na maminčině zahrádce loví pavouky

Princ George ale rozhodně nesedí jenom u televize nebo nepózuje pro fotografy. Např. se věnuje tenisu. Poštěstilo se mu zahrát si se svým oblíbeným hráčem, hvězdným Rogerem Federerem. Rád také řádí venku na čerstvém vzduchu. Pobyt v přírodě si vyloženě užívá, jak zmínila jeho maminka během návštěvy „lesní školky“. Právě zde vyprávěla, že děti často brává do zahrady na lov pavouků. Jsou schopné strávit tam celé hodiny, s chutí se učí poznáváním okolní krajiny.

Není tedy divu, že princ George a jeho sourozenci vlastně pomohli navrhnout maminčinu zahradu s tematikou lesa. Na jejich přání byly vyrobeny odrazové můstky, aby děti mohly bezstarostně skákat přes potůček. Také společně nasbíraly mech, listí a větvičky na výzdobu.

Po babičce zdědil nadání a lásku k tanci

Williamova zesnulá matka Diana, princezna z Walesu, byla vášnivou tanečnicí. Chodila na soukromé lekce k baletnímu tanečníkovi Wayneovi Sleepovi a zatančila si také s Johnem Travoltou. Stalo se tak 9. listopadu 1985 v Bílém domě, kdy byl prezidentem Ronald Reagan. Místo jako by se však proměnilo v pohádkový zámek a tehdejší událost v Popelčin ples.

Vnuk, s nímž se Diana nikdy nesetkala, zřejmě zdědil její dovednosti, které rozvíjel během hodin baletu pro mladé studenty na škole Thomas's Battersea. Georgeova mladší sestra Charlotte má rovněž pro tanec vlohy. Je to jistě krásný způsob, jak mohou děti uctít babiččin odkaz.