Také máte rádi kokos? A co exotickou kokosovou bábovku

Také máte rádi kokos? A co exotickou kokosovou bábovku
Vaše rodinka si na pečené laskominy zvykla až příliš rychle, jenže vám se někdy do pečení nechce? Nevadí! Od toho jsou tady rychlé recepty! Ani na stole vonící exotická kokosová bábovka na vás neprozradí, že jste měla lenivější den!

Někdy vás může přepadnout lenost natolik, že se vám nebude chtít ani suroviny vážit.

Čas od času každého přepadnou lenivé dny. To se jednomu nechce ani z postele, natož pak vážit nějaké suroviny a vůbec něco péct. Pokud se však přece jenom rozhodnete nenechat svou rodinku o hladu, může vám práci usnadnit exotická kokosová bábovka pro lenivé dny. Pro její upečení nebudete potřebovat ani váhu, vystačíte si s obyčejným hrnečkem. Také suroviny, které na kokosovou bábovku potřebujete, budete mít nejspíš doma.

Na těsto potřebujete:

  • 1 a půl kostky másla
  • 1 hrnek cukru
  • 1 a čtvrt hrnku mouky
  • 4 velká vejce
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1 čajovou lžičku mandlového extraktu
  • 2 hrnky strouhaného kokosu
  • půl hrnku strouhané čokolády
  • Na polevu potřebujete:
  • tabulku hořké čokolády
  • kousek másla
  • moučkový cukr
  • pár lžiček smetany ke šlehání
  • kokos na ozdobení

Víte, že strouhaný kokos vám po otevření doma vydrží i několik měsíců bez úhony? Stačí jej přesypat do uzavíratelné, nejlépe skleněné dózy, kde jej budete mít pořád po ruce.

Co si připravit předem?

Aby byla exotická kokosová bábovka pro lenivé dny hotová opravdu rychle, nezapomeňte si z lednice vyndat máslo, aby vám krásně změklo. Také si můžete předem nastrouhat tabulku hořké čokolády. Klíčové je rozehřát troubu na 170 °C. Ničemu také neuškodíte, když si před přípravou těsta vymažete a vysypete formu.

Zdroj: Iurii Kachkovskyi / Shutterstock

Jde se míchat těsto!

Mouku dobře promíchejte s kypřicím práškem do pečiva. Ve druhé misce vyšlehejte do pěny změklé máslo s cukrem (ručně nebo mixérem). Za stálého míchání přidejte vejce, vanilkový cukr, mandlový extrakt a mléko. Na závěr už pomaleji do těsta zamíchejte mouku s kypřicím práškem, přidejte kokos a strouhanou čokoládu. Je to opravdu rychlé, že?

Bábovku pečte v troubě 5060 minut. Jako důkaz, že je bábovka hotová, poslouží špejle zapíchnutá do těsta. Pokud na ní po vytažení ulpívá těsto, bábovka si potřebuje v troubě pobýt o něco déle.

Po vytažení na bábovku ihned rozmažte polevu. Tu hravě vytvoříte na vodní lázni smícháním rozpuštěné čokolády, másla a smetany. Ještě neztuhlou čokoládu poprašte kokosem a máte hotovo!

Exotická kokosová bábovka pro lenivé dny vás opravdu nesedřela z kůže, ostatním však budete připadat jako královna kuchyně!

Zdroj článku: