Babička Emily z Gilmorek byla v mládí neuvěřitelná kočka. Dnes jí táhne na 77 a do důchodu se rozhodně nechystá

Babička Emily z Gilmorek byla v mládí neuvěřitelná kočka. Dnes jí táhne na 77 a do důchodu se rozhodně nechystá
Ve svých 77 letech je živým důkazem toho, že věk je jenom číslo. Kelly Bishop se proslavila hlavně jako Emily ze seriálu Gilmore Girls a herectví na hřebík stále pověsit nehodlá.

Pamatujete si na přísnou matku Lorelai a babičku Rory? Kelly Bishop, alias Emily Gilmore oslaví 28. února již 77. narozeniny, takové číslo by jí však tipoval málokdo. Kelly vypadá skvěle a stále se věnuje hraní.

Chtěla být baletkou

Už od malička ráda tančila a zpívala. Jako dítě navštěvovala hodiny tance a v umělecké kariéře ji podporovali také rodiče. Proto se v 18 letech přestěhovala z Colorada do New Yorku, aby se s pomocí taneční společnosti Royal Music City Hall dostala na prkna, která znamenají svět. Netrvalo dlouho a už v roce 1967 dostala svou první velkou divadelní roli na Broadwayi v muzikálu Golden Rainbow. 

Zatoužila po filmovém place

Jako divadelní herečka a tanečnice si Kelly zanedlouho vybudovala opravdu skvělou pověst. Za roli v muzikálu A Chorus Line získala dokonce cenu Tony za nejlepší ženský výkon. O nabídky z divadla skutečně neměla nouze, Kelly však zatoužila po Hollywoodu. Proto se přestěhovala do Los Angeles. S takovým portfoliem, jaké měla, si s hledáním práce nemusela až tak lámat hlavu. Již za krátkou dobu se objevila v mnoha filmech a seriálech. Zahrála si dokonce v oblíbeném romantickém snímku Dirty Dancing, kde ztvárnila maminku Jennifer Grey. 

Navždy Emily Gilmore

Role Emily jí přinesla největší věhlas. Dokonce u nás je jen málo lidí, kteří neviděli alespoň jeden díl Gilmore Girls, ve kterém kromě Lauren Graham a Alexis Bledel exceluje právě Kelly Bishop. Její dialogy s dcerou Lorelai u pátečních večeří jsou zkrátka nezapomenutelné. 

Dlouho však nebylo jasné, jestli se na tuto roli Kelly vážně hodí. Producentům seriálu trvalo skutečně dlouho, než se po castingu rozhodli obsadil právě Kelly. 

Zpátky na východním pobřeží

Dnes žije Kelly Bishop v New Jersey, kde se před lety přestěhovala za svým manželem, který bohužel v roce 2018 zemřel. Kelly nikdy neměla děti, a tak žije sama. Dostatečně ji ale zaměstnává její práce, vrátila se opět k divadlu.